Tai jau trečiasis bendrovės vystomas saulės parkas Lietuvoje, tačiau, kaip pastebi įmonės vadovas Andrius Karazinas, tokios greitos rezervacijos veiklos istorijoje dar neteko matyti. „Žinome, kad dabar paklausa alternatyviems elektros energijos šaltiniams dėl akivaizdžių priežasčių išaugusi kaip niekad anksčiau, bet tokios paklausos tikrai nesitikėjome“, – pranešime spaudai komentuoja A. Karazinas.

Šio Kupiškio rajone planuojamo įrengti saulės parko „Vytis III“ statyba bus pradėta dar šį rudenį, o gyventojai saulės parke gaminama elektros energija galės naudotis jau kitų metų balandį. Numatyta, kad iš viso šis saulės parkas per 30 metų sugeneruos 15 GWh energijos.

A. Karazinas

Anot A. Karazino, alternatyvių elektros energijos šaltinių paklausa neabejotinai išaugusi ir toliau tik didės, todėl patenkinti tokį gyventojų suinteresuotumą kol kas sudėtinga. „Viena vertus, saulės parkų vystytojai, įrengiantys saulės parkus, dar vis susiduria su nemažai kliūčių – parko proceso paleidimas gana apsunkintas. Pavyzdžiui, dar vis ribojamas saulės parkų dydis žemės ūkio paskirties teritorijose ir būtent todėl Kupiškyje įrengsime tik 500 kilovatų galios parką. Tiesa, nuo šios vasaros, panašu, situacija keisis. Priimti pakeitimai, leisiantys įrengti didesnio pajėgumo saulės parkus žemės ūkio paskirties teritorijose“, – komentuoja A. Karazinas.

Pernai bendrovė įgyvendino saulės parko „Vytis“ projektą – pradėjo veikti 1 megavato saulės parkas Molėtų rajone, o šiemet rudenį Panevėžio rajone pradės veikti antras saulės parkas „Vytis II“. Bendrovė taip pat ruošiasi rudeniop pasiūlyti dar 2 megavatus naujų saulės parkų.

Saulės parkas

A. Karazinas priduria, kad pastaruoju metu stebima ir dar viena tendencija – dėl itin išaugusių energijos kainų suintensyvėjo poreikis įsirengti atsinaujinančius energijos šaltinius net nepretenduojant į valstybės paramą. „Tad visa rinka turi ruoštis augančiam užsakymų srautui, ypač įgyvendinti laiku tuos projektus, kuriems gyventojai ar įmonės gaus paramą“, – komentuoja ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją