Pasak VILNIUS TECH Ūkio direkcijos direktoriaus, esant dideliam bendrabučių užimtumui pasitaiko įvairių laikinų nesklandumų, tokių kaip užsikemšančios plautuvės ar dušuose esančių vandens subėgimo grotelių užsikišimas. Tačiau šie nesklandumai nedelsiant yra šalinami bendrabučius administruojančios įmonės. Tokie nesklandumai nesusiję su patalpų remontu ir įrangos atnaujinimu, tai yra jų naudojimo ir priežiūros dalis. Bendro naudojimo patalpos valomos kasdien, o atsiradę nesklandumai visada sprendžiami operatyviai.

Nors suremontuotose bendrabučių aukštuose buvo pilnai keičiami aukšto inžineriniai tinklai (elektros instaliacijos bei apšvietimas, kanalizacija, vandentiekis, silpnų srovių tinklai, priešgaisrinė signalizacijos sistema ir kt.) suremontuotos bendro naudojimo patalpos ir kambariai, pilnai atnaujinami kambariuose esantys baldai bei bendro naudojimo patalpose esanti buitinė technika, tačiau dar iki šiol bendrabučio studentai susiduria ir nėra patenkinti vidaus taisyklėmis.

„Savaitgaliais bendro naudojimosi patalpos, virtuvės, nėra valomos, tad prisirenka nemažai šiukšlių, taip pat kemšasi kanalizacija. Tuomet tenka ieškoti išeities kaip pasigaminti valgyti ir kaip išsiplauti nešvarius indus”, – tikina antro kurso studentė.

Bendrabučių vidaus tvarkos taisyklės nėra pasikeitusios, kiekvienas studentas su jomis yra supažindinamas pasirašant Apgyvendinimo paslaugų sutartį. „Po renovacijos kito ir kambarių kainos: suremontuotų kambarių kainos nuo nesuremontuotų kambarių skiriasi apie 24 proc., priklausomai nuo bendrabučio ir kambario dydžio. Atsižvelgiant į besikeičiančias energijos išteklių kainas, bendrabučių vienos vietos kaina atitinkamai gali būti peržiūrima“, – teigia M. Ignatavičius.

VILNIUS TECH kiekvienas metais skiria savo nuosavų lėšų bendrabučių kambarių ir bendro naudojimo patalpų bei įrangos atnaujinimui, kad sudarytų kuo geresnes gyvenimo sąlygas studentams. Šiuo metu iš už pragyvenamų bendrabučiuose surenkamų lėšų pakanka tik administravimo ir komunalinėms paslaugoms apmokėti, o patalpų remontui nebelieka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją