Iš patarimų, kaip pačiam sudėti grindų plyteles, galima parašyti enciklopediją. Didelę patirtį turintys apdailos meistrai naudoja vis daugiau šiuolaikinių medžiagų, įrankių, klijų ir tobulina savo įgūdžius. Straipsnio autoriai pabando trumpai parašyti apie tai, kaip kloti grindų ir sienų plyteles, remontuojant vonios kambarį ir virtuvę.

Pirmiausia, prieš imdami savo rankomis kloti grindų plyteles, turite suprasti, kad idealaus rezultato galite ir nepasiekti. Gali būti, kad sugadinsite pačias plyteles arba porceliano keramiką, juodgrindes, o jei vėliau nuspręsite, kad plyteles turi perkloti profesionalas, jo darbas (klaidų taisymas ir pan.) gali kainuoti brangiau.

Kaip kloti grindų plyteles: pirmiausia paruoškite paviršių

Ir visgi, jei nusprendėte tai daryti patus, turite žengti mažais žingsneliais. Pirmiausia visą paviršių reikia nutinkuoti smėlio-cemento skiediniu, užtepus glaisto ir grunto sluoksnį. Jei jūsų sienos ypač nelygios, teks kviestis apdailos meistrą. Jei sienos tokios nelygios, galite sudėti gipskartonio sieną, kad nereikėtų jų lyginti. Tačiau vis tiek ant gipskartonio sluoksnio reikia užtepti glaisto sluoksnį. Betonines nelygias grindis taip pat reikės išlyginti.

Ką pirkti, kaip pasiruošti

Jums reikės skiedinio ir grunto, glaisto, tinko ir plytelių klijų mišinio. Tarp įvairių įrankių, kurių prireiks, yra servetėlės, kibiras, indas klijams, mentelės, plytelių pjaustytuvas arba šlifuoklis, plūdė (klijams), teptukai (gruntui), grąžtas (profiliui įrengti) ir paprastas gulsčiukas.

Vonios kambarys

Kaip kloti sienų plyteles?

Išklotinės plano sudarymas. Ant sienos išdėliokite vietas įpjovoms ir išpjovoms, pažymėkite zonas elektros lizdams, jungikliams ir pan.

Sumaišykite klijų mišinio sudedamąsias dalis. Nedarykite jų per daug, nes jie linkę tirštėti.
Lengvais judesiais tolygiai užtepkite klijų ant paviršiaus, išlyginkite, prispauskite pačią plytelę, atsargiai pašalinkite likučius šiek tiek drėgnu skudurėliu.

Naudokite servetėles visuose sienos ar plyšelio plotuose.

Žingsnis po žingsnio instrukcijos, kaip kloti grindų plyteles

Užtepkite klijų mišinio ant 80x80 cm ploto ir atsargiai išlyginkite jį dantyta mentele, kad tolygiai pasiskirstytų.

Tada plyteles labai plonu klijų sluoksniu klokite ant grindų, švelniai prispauskite, visu delnu, išskėtę pirštus.

Naudokite specialius plastikinius kryželius, kad galėtumėte kontroliuoti plytelių siūlių plotį.

8 geriausių meistrų patarimai

1. Visada rinkitės medžiagas, su kuriomis jau esate dirbę. Nesistenkite per kitą remontą padaryti daugiau, nei jau mokate, geriau susikoncentruoti į tai, kas jau pasiekta.

2. Plyteles ant grindų savo rankomis galite dėti įvairiais būdais. Sudėtingiausia plyteles pjaustyti elektriniu plytelių pjaustytuvu arba šlifuokliu. Jei sugebėsite su tuo susitvarkyti, galėsite susitvarkyti ir su viskuo kitu.

3. Kad plyteles išklotumėte kuo tolygiau ir gražiau, turite turėti patirties ir įgūdžių. Tiesa, šį darbą reikia atlikti kruopščiai, sistemingai. O taip pat visada sutelkti dėmesį į lygias ir tolygias statmenas linijas.

Vonios kambarys

4. Plyteles reikia pradėti kloti nuo matomų vietų, kurios bus atviriausios net ir išdėliojus kambaryje baldus. Mažoje virtuvėje reikėtų pradėti nuo kampo prie durų, nes visos kitos vietos bus užpildytos baldais.

5. Jei abejojate, ar sugebėsite atlikti darbą tokiu lygiu, kokio reikia, nedvejodami kreipkitės pagalbos į giminaičius, draugus, pažįstamus. Įspėkite kaimynus apie triukšmą.

6. Jei perkate brangias medžiagas, nėra prasmės darbus atlikti patiems, nes remontas neatrodys taip gerai, kaip norėtumėte. Savo rankomis verta daryti tik biudžetinį remontą, kurio metu galima maksimaliai sutaupyti.

7. Nėra tikslaus atsakymo į klausimą, kaip savo rankomis kloti grindų plyteles – tolygiai ir be klaidų. Pravartu išbandyti savo įgūdžius sandėliuke, balkone ar nepastebimoje vietoje, kad įgytumėte pagrindinius įgūdžius.

8. Meistrai papasakos, kaip kloti grindų plyteles virtuvėje arba vonios kambaryje, remdamiesi realiu pavyzdžiu. Pažiūrėkite keletą „YouTube“ vaizdo įrašų, atidėkite darbą porai dienų ir pažiūrėkite juos dar kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją