Kaip pasakojo Viktorija, baldų jie net neplanavo darytis patys – norėjo tiesiog nusipirkti. Tačiau pasitarė su mama ir nusprendė išbandyti savo jėgas.

„Taigi, susukome pirmą suoliuką. Jei tiksliau, tai suko tėtis, mama ir sužadėtinis. O mes su sese rūpinomės, kad darbininkai būtų pavalgę ir namai blizgėtų“, – pasakojo mergina.

Medinius padėklus šeima nusipirko iš kaimynų, kurie ketino jas sudeginti. Kiekvienas vienetas kainavo po 3 eurus, o jų prireikė 13-os. Tuomet sekė kiti darbai: padėklus reikėjo pjaustyti, matuoti, sukti vieną šalia kito, kad laikytųsi.

„Pirmiausia reikėjo pamatuoti, kokio dydžio suoliuko, stalo ar taburetės reikės, susipjaustyti, nušlifuoti, padengti impregnantu, o tada jau susukti. Taburetes padarėme iš likučių nuo suolų. Viską tikrai galima sugalvoti, kaip tik norisi“, – pasakojo Viktorija.

Ji teigė, kad dėl patogumo dar sugalvojo prisukti ratukus, nes baldai nelengvi, o taip lengviau keisti jų buvimo vietą. Mergina rekomendavo perkant ratukus atkreipti dėmesį į svorį, kurį jie išlaiko ir geriausia, kad ratukai būtų su stabdžiais.

Paminkštinimai ant baldų – taip pat rankų darbo. Kaip pabrėžė Viktorija, čia daug padėjo kaimynė, kuri pagal išmatavimus viską pasiuvo. Šeima nusipirko tik medžiagą, poroloną, kurį įvilko į užvalkalus, prieš tai jį dar apsiuvę tinkleliu, nes porolonas pradeda byrėti.

„Viskas kainavo apie 150 eurų. O šiaip, daugiausia čia reikia ne pinigų, o noro ir šiek tiek laiko – viską padaryti užtruko apie 4 vakarus.

Patarimas nuo mūsų: nebijoti eksperimentuoti ir darytis baldus, kurie būtų patiems mieli širdžiai. Baldai tikrai jaukūs ir patogūs“, – patarė lietuvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)