Kodėl buvo priimtas sprendimas ant stogo įrengti brangiai kainuojančią saulės jėgainę? Pasak Vaclovo, tai ilgų svarstymų pasekmė. Mat iš pradžių Vaclovas svarstė name įrengti šilumos siurblių sistemą. Vis dėlto, saulės jėgainė reikalauja mažiau priežiūros nei šilumos siurblys, tiksliau, jos išvis nereikalauja, garantijos saulės moduliams – 25 metai, o šildantis elektra namuose lengviau reguliuoti šilumą nei su grindinio šildymo sistema.

Žinoma, šiais laikais yra įvairiausių technologijų, tačiau, pasak Vaclovo, buvo priimtas sprendimas diegti saulės jėgainę ir šio sprendimo nė karto nebuvo pasigailėta.

VIII namo statybos dalyje – pažintis su vis labiau populiarėjančia, tačiau daug prieštaringų diskusijų sulaukiančia saulės jėgainės jėgaine. Statant šį namą, padaryta tokia išvada – saulės jėgainė tampa efektyvi ir tikrai naudinga, kai ji tampa šildymo sistemos dalimi. Plačiau apie tai, kaip Vaclovui sekėsi įsirengti saulės jėgainę, žiūrėkite reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)