Rugpjūtis buvo tikras išbandymų mėnuo lietuvių turtui. Šalyje siautė didelės audros, kurios padarė žalos automobiliams, namams, saulės elektrinėms. Tokie stichiniai reiškiniai, kuriuos patyrėme šiemet, pernai, klimato mokslininkų teigimu, taps kasdienybė, todėl turime sugalvoti, kaip pasirūpinti savo turtu, kad patirtume kuo mažiau nuostolių.

„Elektrum Lietuva“ saulės produktų vadovė Domantė Navarskaitė žiniasklaidai platintame pranešime teigia, kad gyventojai dažnai nerimauja, jog stiprūs uraganiniai vėjai nuplėš saulės modulius nuo stogų. Vis dėlto, pasak D. Navarskaitės, to atsitikti negali, nes moduliai yra tvirtai sujungiami su stogo konstrukcija, tačiau yra pasitaikę atvejų, kai nuo vėjo nukentėjo ant plokščių verslo įmonių stogų sumontuotos saulės elektrinės, kurios paprastai laikomos papildomo balasto pagalba, kilus labai stipriems vėjams konstrukcijos jo neatlaikė.

„Tokias nelaimes gali lemti ir neteisingas modulių sumontavimas, jei meistrai ar bendrovė neturi šioje srityje reikiamos patirties ir žinių. Tarp dažniausių montavimo klaidų yra blogai suveržiamos konstrukcijos, paliekami atviri laidai, kuriuos stiprus vėjas gali nutraukti, netinkamai užsandarinamas stogas, neteisingai apskaičiuojamos vėjo apkrovos. Skaudžiausia, kad dažnai defektai paaiškėja tik tada, kai jau per vėlu, o saulės elektrinė ar jos įranga būna sugadinta audros“, – teigia D. Navarskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)