Buitinės technikos, santechnikos įrengimas

Sumontuoti skalbyklę, indaplovę ar kriauklę ne taip ir lengva, ypač jei neturite patirties. Net jei į komplektaciją įeina įrengimo instrukcija, teisingai atlikti visus smulkius darbus nebus lengva. Kartais mėgėjai montuodami sugeba sugadinti naują įrenginį, o blogiausia tai, kad taip prarandama teisė į garantinį remontą. Pavyzdžiui, jei nusipirkote naują virtuvės santechniką, geriau jos montavimo darbus patikėti sertifikuotam meistrui. Virtuvinių spintelių montavimui taip pat pasikvieskite montavimo meistrą.

Pagrindinis mėgėjiško montavimo ir įrengimo pavojus – užpiltas butas. Nuo pasekmių galite nukentėti ne tik jūs, bet ir jūsų kaimynai.

Vandentiekis ir kanalizacija

Rimtą vandentiekio ar kanalizacijos sistemų remontą be jokių abejonių reikia patikėti profesionalams. Patikėkite, tai nėra geriausia sfera tobulinti savo įgūdžius. Pavyzdžiui, dėl meistro-mėgėjo klaidos iš čiaupo vietoj šalto vandens gali bėgti karštas. Pasitaiko, kad dėl įrengimo klaidų atsiranda įtrūkimų.

Santechnikas

Elektros instaliacijos

Šiuo atveju reikėtų prisiminti tai, ko mus mokė vaikystėje – nekišti pirštų į šakutės lizdą. Jei nesate profesionalūs elektrikai, geriau nesiimkite elektros instaliacijų įrengimo darbų. Netinkamai atlikus šiuos darbus, kyla rizika sugadinti buitinius prietaisus, sukelti trumpą sujungimą. Blogiausiu atveju gali perdegti visi prietaisai ir sudegti laidai. Tas pat sakytina ir apie keraminius paviršius bei įmontuojamą techniką. Jei jums reikia įrengti naują kištukinį lizdą, kvieskite elektriką.

Hidroizoliacija

Kadangi remontą darome bent keleriems metams, būtina kruopščiai atlikti hidroizoliavimo darbus, ypač vonioje. Kartais dėl remonto klaidų tenka netgi griauti sienas. Hidroizoliavimas – tai drėgnųjų patalpų paviršių paruošimas prieš dažymą ir plytelių klijavimą. Hidroizoliuoti reikia grindis, sienas, vonią ir dušo kabiną. Tai reikia atlikti keliais etapais, kad po to paviršiai nekauptų drėgmės pertekliaus ir būtų išvengta kitų neigiamų pasekmių.

Langų montavimas

Praktiškai bet kuri langais prekiaujanti įmonė siūlo jų montavimo paslaugas. Šiuo atveju neabejotinai geriau patikėti šį darbą specialistams. Visų pirma, montuoti langus gana pavojinga, ypač jei gyvenate ne pirmame aukšte. Antra, nuo montavimo kokybės priklauso, kiek laiko jums tarnaus naujieji langai. Netinkamai sumontavus langus, ant rėmų kaupsis kondensatas ir drėgmė, pablogės ventiliacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)