Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija informuoja, daugiabučio namo gyventojai, pastebėję bet kokius pakitimus pastato fasade ar patalpų viduje, turėtų nedelsdami kreiptis į pastato techninį prižiūrėtoją, kuris įvertintų grėsmės lygį ir imtųsi reikiamų veiksmų.

Jei namo gyventojams nėra žinomi techninio prižiūrėtojo kontaktiniai duomenys, reikėtų paklausti namo bendrijos, savivaldybės paskirto administratoriaus ar jungtinės veiklos sutartimi įgalioto asmens.

Žinotina, kad kvalifikuotą techninį prižiūrėtoją įpareigotas paskirti namo bendrojo naudojimo objektų valdytojas – bendrija, savivaldybės nurodytas administratorius arba jungtinės veiklos sutartimi įgaliotas asmuo. Paskirtasis techninis prižiūrėtojas turi atlikti periodines ir specializuotas pastato apžiūras, vykdyti organizacines ir technines priemones statinio techninei būklei palaikyti. Taip pat jo pareiga yra užtikrinti naudojamo pastato atitiktį esminiams reikalavimams.

„Atkreipiame dėmesį, kad bet kokios pastato deformacijos turi būti skubiai ištirtos įvertinant jų grėsmės lygį ir statinio avarijos riziką, todėl greita gyventojų reakcija gali padėti išvengti skaudžios nelaimės“, – teigiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją