„Vilnius Tech“ Statybos fakulteto Gelžbetoninių konstrukcijų ir geotechnikos katedros profesorius Juozas Valivonis po daugiabučio Viršuliškėse apžiūrų Eltai sakė, kad nuo gaisro nukentėjusio pastato 3, 4 ir 5 aukštai yra avarinės būklės ir turės būti pašalinti. Tiesa, jis pabrėžė, kad toks vertinimas yra paremtas pirminiais duomenimis.

„Manau, kad viršutinę dalį reikės nugriauti. Kitos išeities tiesiog nėra, nes viskas yra suvirtę. O kita priklausys nuo to, kokį sprendimą priims namų bendrija, kiek ji pasiruošusi skirti ir ar bus nuspręsta iki apačios nugriauti ir atstatyti, ar palikti apatinius aukštus“, – Eltai teigė J. Valivonis.

„Konstrukcijos viršutinė dalis yra pažeista, akivaizdžiai avarinėje būklėje. Ji turi būti išardoma. O jeigu jos neardys, tai žinoma gali nugriūti“, – pabrėžė jis.

Pasak profesoriaus, toliau turėtų būti atliekamas detalus tyrimas, kurio metu galėtų būti išardoma viršutinė, sprogimo ir gaisro pažeista pastato dalis, kas leistų detaliau apžiūrėti apatinius du aukštus ir priimti galutinį sprendimą dėl to, kiek pastato gali būti palikta ir kas turėtų būti daroma.

Kas yra turto atkuriamoji vertė?

Sprogimo paveikto daugiabučio gyventojai. Kurių butai buvo apdrausti, šiuo metu jau turėtų kreiptis į draudimo bendroves. Viena dažniausiai šiandien jų girdimų sąvokų yra „žalos dydis – atkuriamoji vertė“. Kas ji reiškia?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)