Lietuvoje įsigyti ir gyventi nuosavame name yra vis populiariau: nuosavas kiemas, terasa, už sienos nėra triukšmingų kaimynų. Vieni namus statosi patys, kiti perka, o treti užsisako „namo surinkimo ir atvežimo paslaugą“. Tokie maži nameliai vadinami moduliniais.

Viena iš bendrovių, kurios užsiima modulinių namelių gamyba, „Moduliniai sprendimai“ pasakoja, kad nameliai yra pastatomi ir įrengiami gamykloje iki raktų, t.y. pilna išorės apdaila ir pilna vidaus apdaila, su pilna vonios įranga, tai pat virtuvės baldais.

„Namelis atvežamas jau paruoštas gyventi. Elektros ir santechnikos instaliacija yra atliekama gamykloje, yra paruošiamos jungtys, kurios pajungiamos sklype prie esamų komunikacijų. Mes turime paruoštus projektus 15 kv. m, 19 kv. m, 25 kv. m, 35 kv. m, 38 kv. m, 50 kv. m modulinių namelių“, – vardija bendrovė.

Moduliniai nameliai

Pasiteiravus, kokia yra modulinio namelio vidutinė kvadrato kaina, įmonės atstovai informuoja, kad ji – nėra didelė palyginus su naujos statybos butų kainomis šiuo metu.

„Kaina prasideda nuo standartinio įrengimo, kuriam yra naudojamos tikrai aukštos kokybės medžiagos, jeigu klientui tinka, ką mes siūlome, tai ir kaina standartinė, na o ribų kliento norams ir fantazijai tikrai nėra, taigi ir kainos rėmų neįmanoma nustatyti, viskas priklauso nuo to, kokios išorės ir vidaus apdailos klientas nori“, – paaiškina bendrovės atstovai.

Moduliniai nameliai

Tęsiama, kad šiuos namelius bendrovė stato pakankamai senai. Jie parduodami Lietuvoje, taip pat eksportuojami į visą Europą.

„Nameliai tinkami naudoti tiek kaip sodybos, tiek kaip svečių nameliai, kempingams ar pavienei nuomai. Taip pat gyventi visus metus nedidelei šeimai ar porai, tarkime, 50 kv. m namelyje yra du miegamieji, apačioje ir vienas ar du lofte, taigi galimybės gan plačios. 35 kv. m namelis turi erdves kaip 1-2 kambario butas, 50 kv. m namelis jau turi erdvės kaip 2-3 kambario butas. Yra galimybė turėti terasą, židinį, pirtį. Taip pat noriu paminėti, kad šiems nameliams įprastų pamatų nereikia, užtenka betoninio pado arba sraigtinių polių. Taigi labai patogus ir greitas pastatymas, nereikalaujantis daug išlaidų. Nameliai yra apšiltinti, ir pilnai tinkami gyventi žiemą, atitinka visus numatytus standartus“, – paaiškina modulinius namelius statančios bendrovės atstovai.

Bendrovė taip pat projektuoja karkasinius kotedžus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)