Ko gero, daugelis daugiabučių gyventojų galėtų papasakoti bent po vieną kuriozišką istoriją, susijusią su jų kaimynais. Tačiau tokia, kokią pasakoja Kristina, pasigirti gali retas. Vilnietė laiške redakcijai pasakoja kenčianti dėl kaimynų veiklos jų balkone.

„Perskaičiau tekstą jūsų portale apie tai, kad už seksą balkone galima gauti baudą. Mano kaimynai tokiu atveju jau dešimtis baudų turėtų būti susirinkę. Maždaug kartą per savaitę jie turi jiems malonią, o kaimynams – toli gražu ne, tradiciją. Manome, kad jie balkone mylisi, nes iš jo sklinda aimanos ir visi kiti garsai, kurie būdingi tai veiklai. Tai vyksta visą vasarą. Problema ta, kad nė vienas iš mūsų nedrįsta jiems nieko pasakyti, bet visi žinome, kas ten vyksta“, – pasakoja Kristina.

Moteris tęsia, kad kelis vakarus ji bandė kaimynus „prigauti“ iš lauko.

„Išėjau į lauką, galvoju, pasižiūrėsiu, ar jų balkone kas nors matosi. Nieko nemačiau, bet nuo jų garsų skambėjo visas rajonas. Nesuprantu, kodėl visi kenčia, kažkam, aišku, juokinga, bet nė vienas nekviečia policijos“, – rašo moteris.

Išties, kaip „Delfi“ jau rašė, už tokią veiklą net ir nuosavame balkone ar nuosavo namo kieme galima gauti baudą. Ji traktuojama kaip viešosios tvarkos pažeidimas. Tačiau tik tam tikrais atvejais. Teisininkė Iveta Jarašiūnaitė paaiškino, kad balkonas bute vertinamas pagal pagal tai, ar jis matomas/prieinamas kitiems asmenims. Jei jis yra aklinas, tokioje vietoje, kur niekas nevaikšto ir niekas negali pamatyti, toks balkonas nėra vieša vieta. Bet jei aplinkiniai gali matyti, kas balkone vyksta, toks balkonas gali būti traktuojamas kaip vieša vieta.

„Lytinio akto veiksmas viešojoje erdvėje yra laikomas nedideliu viešosios tvarkos pažeidimu. Už tokį elgesį yra baudžiama pinigine bauda nuo 30 iki 140 eurų. Jei asmuo prieš tai nebuvo baustas, gailisi dėl savo veiksmų, jam galima skirti pusė minimalios baudos. Tai būtų 15 eurų. O jei tokie veiksmai atliekami pakartotinai, skiriama didesnė bauda nuo 140 iki 240 eurų. Jei asmuo pastoviai nepaiso atsakomybės, gali būti įpareigotas lankytis atitinkamose programose. Pavyzdžiui, jei tokiam elgesiui daro įtaką neblaivumas, tokiam asmeniui gali tekti lankyti alkoholizmo prevencijos kursus“, – pabrėžė I. Jarašiūnaitė. Daugiau galite skaityti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)