Sprendiniams aptarti buvo organizuojami susitikimai su gyventojais, projektuotojai atsižvelgė į jų pastabas. Dalis teritorijos bus palikta bendram naudojimui: bus įrengta viešoji erdvė, poilsio ir aktyvaus laisvalaikio zona, teritorija gausiai želdinama, taip pat išsaugota pėsčiųjų jungtis nuo Medeinos g. iki mokyklos teritorijos, įrengta bendram naudojimuisi sporto zona paaugliams.

Projektuotojai UAB „3SET“ pagal UAB „Linkmenų būstas“ užsakymą privačiame sklype suprojektavo keturis penkiaaukščius daugiabučius, kuriuose numatyta įrengti 138 butus, požemines ir antžemines stovėjimo aikšteles, administracines, maitinimo ar prekybos paskirties patalpas. Pagal projektą vidiniame kieme bus sutvarkyta ir aplinka: įrengiama vaikų žaidimo aikštelė, poilsio zona vyresnio amžiaus žmonėms, nutiesti takai ir pasodinti želdiniai. Taip pat statytojas įsipareigojo apželdinti ir šalia esančių teniso kortų prieigas.

Projektiniai pasiūlymai buvo kelis kartus keisti atsižvelgiant į gyventojų pastabas. Po viešo projekto svarstymo projektas buvo koreguojamas: pakeista pastatų spalva parenkant šiltesnes medžiagas ir natūralias spalvas. Vietoj vien žalsvo tinko fasadų, numatyta dviejų tonų molio, žemės atspalvio tinkas, o pirmuose aukštuose vaizdą pagyvins deginto medžio apdaila. Be įprastų lietaus surinkimo sistemų numatytos papildomos lietaus nuotekų surinkimo priemonės.

Atsižvelgta ir į tai, kad šiaurinėje sklypo dalyje yra populiarus pėsčiųjų takas, o šalia yra naujai įrengti teniso aikštynai. Todėl, nors tai – privatus sklypas, su plėtotojais sutarta, kad šiaurinė sklypo pusė bus atvira visuomenei. Čia projektuojama viešoji erdvė su kavinėmis, paslaugomis, prekyba pirmuosiuose pastatų aukštuose. Esant poreikiui dalyje pirmo aukšto patalpų gali būti įrengta socialinė infrastruktūra.

Statytojui buvo keltas reikalavimas išsaugoti kuo daugiau medžių. Iš viso sklype auga 161 medis, želdynai užims 35 proc. esančios teritorijos. Tariantis su arboristais, derantis su statytojais ir keičiant projektinius sprendinius (pvz. pakeitus takelių dangų konstrukcijas) sklype pavyko išsaugoti 105 medžių, iš kurių 21 bus persodintas.

Dėl blogos būklės ir projekto sprendinių teks pašalinti 48 saugotinus ir 29 nesaugotinus medžius. Kaip kompensacija sklype bus pasodinti 36 medžiai ir apie krūmų masyvų. Už sklypo ribos, Medeinos, Gabijos, Justiniškių gatvėse bus dar pasodinta 69 medžiai ir apie 3300 kv. m krūmų.
Projektiniams pasiūlymams jau pritarta 2022 m., suderintas techninis projektas ir artimiausiu metu bus išduotas statybos leidimas.

Pristačius daugiabučių projektą, gyventojai apgailestavo, kad neliks jų pamėgtos žaliosios erdvės. Tačiau sklypas jau beveik dvidešimt metų yra privatus, o tokį užstatymo intensyvumą leidžia ir bendrasis miesto planas – ši vieta yra intensyvaus užstatymo zona. Vis dėlto tai nereiškia, kad gyventojams nepaliekama žaliųjų erdvių ir vietų susiburti.

Pernai buvo apželdinta Pašilaičių gatvės atkarpa iki Ukmergės gatvės. Pradedami tvarkyti Pašilaičių želdynai, viešosios erdvės. Savivaldybė planuoja sutvarkyti Ugnijos skverą ir žaliąsias jungtis su Laisvės pr. (iš viso apie 1,4 tūkst. kv. m).

Atnaujinama viešoji erdvė (apie 400 kv. m) prie Medeinos g. 8 atsinaujinančio prekybos centro. Gretimame, apie 500 kv. m želdynų sklype, Medeinos g. 6 planuojama atnaujinti sporto įrenginius, sprendžiama ir dėl pačios erdvės atnaujinimo.

Kartu su verslo atstovais bendromis jėgomis planuojama sutvarkyti apie 1,7 tūkst. kv. m Pašilaičių miško parką: atnaujinti takų ir apšvietimo infrastruktūrą bei sutvarkyti ir atjauninti patį mišką.