Uždara „Viršuliškių stogų“ gyvenvietė bus vystoma beveik 55 arų ploto sklype. Pirmojo etapo metu čia iškilsiančiame daugiabutyje numatyti šeši skirtingi pasirinkimai būsto ieškantiems naujakuriams – 1, 1,5, 2, 3 ir 4 kambarių butai bei panoraminius vaizdus pasiūlysiantys apartamentai viršutiniame aukšte. Visi butai turės balkonus, o pirmojo ir viršutinio aukšto gyventojai galės rinktis būstus su terasa. Butų plotas svyruos nuo 30 iki 96 kv. metrų, o balkonų ar terasų – nuo 4 iki 25 kv. metrų. Butų kainos prasidės nuo 52 700 eurų.

„Viršuliškes matome kaip perspektyvų mikrorajoną – jame yra viskas, ko reikia kokybišką gyvenimą vertinantiems klientams. Kartu matome, kad šiemet, augant pajamoms, jie yra linkę investuoti į vis erdvesnį būstą. Todėl, plėsdami vystomų projektų portfelį, priėmėme strateginį sprendimą modernų būstą pasiūlyti jo besidairantiems būtent čia. Ištyrę rinką ir dirbdami su projekto koncepcija, didelį dėmesį skyrėme 3-4 kambarių butams su erdviomis svetainėmis ar keliais vonios kambariais. Į šį projektą sudedame visas iki šiol sukauptas žinias ir tikimės, kad komfortišką gyvenimą čia atras tiek pirmojo būsto ieškantys pirkėjai, tiek ir naujų namų besidairantys ilgamečiai Viršuliškių gyventojai“, – sako Olga Dainytė, „Omberg“ direktoriaus pavaduotoja.

Pasak jos, būstą naujai suplanuotame projekte išsirinkę gyventojai galės efektyviai planuoti turimus finansinius resursus ir pradinį įnašą skaidyti dalimis. Kitaip tariant, 15 proc. buto vertės sukaupti per sutartą laiką, vystytojui kas mėnesį pervedant nustatytą sumos dalį.

Viršuliškės pasižymi itin gerai išvystyta infrastruktūra – poros kilometrų spinduliu nuo suplanuoto projekto šiuo metu įsikūrusios net 13 sveikatinimo įstaigų, 6 mokymo įstaigos ir 5 darželiai. Be to, aplink gausu parduotuvių, o visai šalia veikia ir prekybos centras „Mada“. Gerą susisiekimą užtikrina strategiškai patogi projekto vieta – automobiliu per 13 minučių galima pasiekti miesto senamiestį, patogu išvažiuoti į Vilniaus Vakarinį aplinkkelį, magistralę Vilnius-Kaunas. Esant poreikiui, bet kurią miesto dalį galima pasiekti ir viešuoju transportu, nes netoliese išsidėsčiusios net 4 autobusų ir troleibusų stotelės. Taigi būsto likvidumą užtikrins tiek strategiškai patraukli vieta, tiek ir A+ energinė klasė, garantuosianti nedideles jo išlaikymo išlaidas.

Investicijos į bendruomenę

Kaip sako O. Dainytė, kuriant naujojo projekto koncepciją, buvo nuspręsta papildyti miesto infrastruktūros ir žaliųjų erdvių privalumus, sukurti galimybes kaimynams burtis į glaudžią bendruomenę. Dėl šios priežasties ant pirmojo bei antrojo etapo namų stogų bus įrengtos bendro naudojimo terasos su baldais, apželdinimu ir apšvietimu. Jos suteiks ir galimybių gyventojams pramogauti specialiai įrengtoje erdvėje, ir išskirtinumo pastato architektūrai. Tuo metu projekto teritorijos viduje suplanuotos kelios laisvalaikio erdvės – mažieji „Viršuliškių stogų“ gyventojai ras batutą, sūpynes ir kitas pramogas, o vyresnieji – stalo teniso, šachmatų stalus.

Gera infrastruktūra pasižyminčios Viršuliškės kartu yra itin žalias rajonas. Tai naujakuriams reikš ir panoraminius miesto bei gamtos vaizdus pro naujo būsto langus, ir galimybę laisvalaikį leisti gryname ore. Šalia namų jie ras dviračių taką, vos už minutės kelio – Viršuliškių g. skverą su suaugusiems ir vaikams skirtomis pramogomis, o už 5 minučių kelio – 23 ha Lūžių parką ilgesniems pasivaikščiojimams. Aktyviai pramogauti išsiruošę bendruomenės nariai galės dalintis jiems skirtus suaugusiųjų bei vaikų dviračius, paspirtukus bei šiaurietiško vaikščiojimo lazdas.

Naujojo projekto teritoriją siekiama efektyviai suplanuoti paliekant erdvės žaliosioms bei laisvalaikio zonoms, tad daug dėmesio bus skirta parkavimo sprendimams – numatytos 178 parkavimo vietos. Automobiliams bus skirta vadinamoji „prapučiama“ stovėjimo aikštelė bei kelios antžeminės parkavimo vietos.

„Viršuliškių stogų“ projekto pirmasis etapas bus pradėtas statyti 2019 m. IV ketvirčio pradžioje. 85 proc. baigtumas numatomas 2020 m. IV ketvirtį, o būstus gyventojams planuojama perduoti 2021 m. I ketvirtį. Antrojo etapo statybos prasidės 2020 m. I ketvirtį. Projektą vystanti bendrovė į abu jo etapus investuos beveik 12 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)