Bene geriausias pavyzdys – Karoliniškių mikrorajonas, į kurio infrastruktūros gerinimą investuoja tiek statytojai, tiek savivaldybė, atnaujindami ir pritaikydami aplinką šiuolaikinių žmonių poreikiams. Prognozuojama, jog pokyčiai per ateinančius keletą metų Karoliniškių veidą stipriai pakeis ir Žvėryno tęsiniu tampanti vieta dar labiau vilios naujakurius ir verslo plėtotojus. Šias tendencijas išryškino ir pandemija, rašoma pranešime spaudai.

Dažniausias jaunų šeimų pasirinkimas

„Karoliniškėse per keletą metų išdygo nauji daugiaaukščiai biurų pastatai, o šiuo metu kyla ir nauji daugiabučiai namai. Naujos statybos būstai Karoliniškėse atgaivina rajono veidą savo architektūra bei investicijomis į infrastruktūrą, kuri vilioja naujakurius ir prikelia naujam gyvenimui vietos bendruomenes. Šio mikrorajono patrauklumą didina ir patogi lokacija bei geras susisiekimas“, – įsitikinęs „NT valdymo koncerno LT“ vadovas Rimantas Jurkšas.

Pasak R. Jurkšo, šiandien Karoliniškėse naują būstą siekia įsigyti, pirmiausia, jauni žmonės, kurie ieško būsto šalia miesto centro su jo privalumais.

„Dažnai Karoliniškėse gyventi renkasi žmonės, kurie šiame mikrorajone užaugo ir yra ištikimi šiai vietai. Galimybė įsigyti naujai pastatytą būstą į šį rajoną sugrąžino jaunas šeimas, kurios įsikūrė netoli tėvų. Be to, Karoliniškės yra geras pasirinkimas ieškantiems likvidaus būsto“, – svarbiausiu gyvenamojo rajono būsto likvidumo aspektus vardija R. Jurkšas.

Pasak NT vystytojo, būsto kainos naujos statybos namuose Karoliniškėse šiandien siekia nuo 50 000 eurų iki 130 000 eurų, t.y, vidutiniškai 50 proc. pigiau, nei Vilniaus centre.

Pandemija išryškino gyvenimo būdo tendencijas

Kintančio gyvenimo būdo poreikius išryškino ir karantinas – nuotolinis darbas suteikė galimybių kai kuriems gyventojams kraustytis iš didmiesčių, o čia likę suprato, jog turint gerą susisiekimą, nebelieka poreikio gyventi pačiame centre. Būtent senuosiuose mikrorajonuose esančios didelės žaliosios zonos sudaro įspūdį, kad esi ne šalia miesto centro, o užmiestyje.

„Jei anksčiau gyventojai ieškodavo gero susisiekimo automobiliais ar viešuoju transportu, tai šiandien vis labiau vertinami rajone įrengti tvarkingi dviračių takai, kurie leidžia keliauti paspirtukais ar dviračiais. Karoliniškėse šie takai veda iki pat senamiesčio. Daugėjant aktyvų gyvenimo būdą propaguojančių žmonių, jiems bei jaunoms šeimoms su vaikais dideliu privalumu tampa šalia esanti gamta“, – pasakoja R. Jurkšas.

Pasak pašnekovo, šiandien Karoliniškėse statomuose objektuose svarbiausiais aspektais gyventojams tampa pakankamą skaičių automobilių stovėjimo vietų turinčios požeminės aikštelės, taip pat pastebima, jog jaunos šeimos pastaruoju metu yra linkusios įsigyti erdvesnį būstą, kad galėtų įrengti atskirą vaikų ar darbo kambarį – tikėtina, jog populiarėjant darbui iš namų ši tendencija ateityje tik stiprės.

Pasak vadovo, svarbu suprasti, jog naujuose būstuose apsigyvenus jaunoms šeimoms, mikrorajonas atgyja, tampa patrauklesnis, saugesnis ir turintis perspektyvą, tokiu būdu auga ir šalia esančių senesnės statybos daugiabučių patrauklumas.

Investicijos į Karoliniškėse naujai statomą naują gyvenamųjų namų kvartalą „Kavoliuko 14“ sieks apie 15 mln. Eur. Pirmas etapas jau yra baigtas, visi butai parduoti. Šiuo metu įgyvendinamas II etapas, kurį planuojama užbaigti 2021 metų pabaigoje, jame bus pastatyta 110 butų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)