Dalį rūsio planuojama atkasti ir įveiklinti

„Rekonstruojamas esamas pastatas – 4 aukštų su rūsiu ir mansarda. Esamą rūsio aukštą iš Naugarduko g. pusės planuojama atverti iš dalies atkasant, ir užtikrinant bekliūtį įėjimą nuo gatvės šaligatvio pusės bei įrengiant komercinės paskirties patalpas. 1-4 aukštus numatoma rekonstruoti pritaikant butams: koridorinė sistema keičiama į sekcijinę su laiptinėmis; pristatoma nauja laiptinė į kiemo pusę; pats tūris nekeičiamas, papildomai numatomi tik balkonai. Mansardinį aikštą planuojama rekonstruoti kai kur pakeliant stogo karnizus ir įrengiant langus. Iki šiol nenaudotas mansardinis aukštas būtų pritaikomas butams“, – apie buvusio kolegijos pastato rekonstrukciją rašoma projektiniuose siūlymuose.

Dabartiniame rūsio aukšte iš Naugarduko g. pusės būtų įrengiamos negyvenamosios (administracinės/ paslaugų/maitinimo ar kt.) patalpos su neįgaliesiems pritaikytais įėjimais iš gatvės pusės.

Buvęs kolegijos pastatas Naugarduko gatvėje taps daugiabučiu

Sklype projektuojamas ir naujas priestatas

Pastato kieme projektuojama įgilinta automobilių stovėjimo aikštelė su rampa iš vidaus nuovažos pusės. Pastato kieme, virš įgilintos automobilių stovėjimo aikštelės, projektuojamas naujas gyvenamasis korpusas. Jo aukštingumas – 3 aukštai su mansarda. Naujojo pastato neplanuojama sujungti su rekonstruojamu pastatu ir jis projektuojamas kaip atskiras tūris su viena, vidine laiptine.

Buvęs kolegijos pastatas Naugarduko gatvėje taps daugiabučiu

Viešas svarstymas

Visuomenės atstovai iki rugsėjo 1-osios savo pasiūlymus gali teikti elektroniniu paštu martynas@aexn.lt. Projektinių pasiūlymų viešas svarstymas vyks rugsėjo 1 d., 15.00 val., nuotolinės vaizdo transliacijos metu. Nuoroda į transliaciją pateikia čia.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat informuoja, kad viešai konsultacijai pristatomi projektai dar nėra sulaukę savivaldybės pritarimo – specialistai sprendimą priima įvertinę ne tik projekto sprendinius, bet ir visuomenės pastabas.