UAB „Euroka“ 4 aukštų namą su 28 butais pastatė Tarandėje ir tai leido pasiūlyti pirkėjams trečdaliu nei vidutinė rinkos kaina pigesnį būstą – nuo 1050 Eur už kv. m. Visus statybos darbus planuojama užbaigti po kelių mėnesių, rašoma įmonės pranešime.

UAB „Euroka“ projektą „Tarandės 36“ vysto 16 arų sklype, į jį investuota apie 2 mln. Eur.

B energinės klasės 4 aukštų name yra dvi laiptinės, pirkėjams siūlomi 2–4 kambarių butai, kurių plotas nuo 40 iki 82 kv. m., visuose butuose yra apie 4 kv. m šildomos lodžijos. Standartinio 2 kambarių buto kaina – apie 56 tūkst. Eur. Įrengta 18 požeminio ir 20 antžeminio automobilių parkavimo vietų.

Pasak „Capital“ NT brokerės Ingos Antanaitienės, Tarandėje būsto populiarumą pirmiausia lemia patraukli kaina: „Čia būsto įperkamumas yra žymiai didesnis nei, pavyzdžiui, Šnipiškėse, Naujamiestyje ar Pilaitėje, kur dabar intensyviai statomi daugiabučiai. Už vieno kambario buto kainą Tarandėje galite įsigyti du kambarius, o konkrečiai šiame name netgi 57–60 kv. m plote yra suprojektuoti 3 kambarių butai, kad būtų patogu vaikus auginančioms jaunoms šeimoms.“

Brokerė taip pat pastebi, kad žmonės jau atsikando vadinamųjų skruzdėlynų, kai vienas namas dygsta prie kito ir per langus galima matyti, ką veikia kaimynai, todėl dairantis būsto norima daugiau erdvės, privatumo, tačiau kartu reikalingas ir geras susisiekimas – nuo Tarandės galima pasiekti miesto centrą automobiliu arba naudotis visuomeniniu transportu.

„Dar vienas svarbus kriterijus – pigus išlaikymas, ypač tai aktualu artėjant šildymo sezonui. Šiame name įrengtas autonominis dujinis šildymas (kartu ruošiamas ir karštas vanduo) su išmaniąja valdymo sistema. Kiekvieno buto gyventojai ne tik gali savarankiškai reguliuoti temperatūrą, bet ir pasinaudoti išmaniųjų technologijų privalumais – sistema įsimena naudojimo įpročius ir automatiškai užprogramuoja šildymo funkcijas bei optimizuoja energijos sąnaudas“, – privalumus vardija brokerė I. Antanaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)