Konkurso prizinį fondą sudarys 20 tūkst. eurų: nugalėtojams atiteks 10 tūkst., antrosios ir trečiosios vietos laimėtojams – atitinkamai 5 tūkst. ir 3 tūkst. eurų piniginiai prizai, taip pat bus skirtas specialus 2 tūkst. eurų prizas už tvarumą ir „Žaliųjų pastatų“ idėjas, rašoma įmonės pranešime.

Konkurso sąlygos paskelbtos Architektų sąjungos svetainėje. Nugalėtojas paaiškės 2018 m. kovo 3 d.

Projektas bus vystomas Žvėryno mikrorajone, 0,1253 ha ploto komercinės paskirties sklype, adresu Sėlių g. 48, prie „vartų“ į Žvėryną – Sėlių ir Kęstučio gatvių sankryžos, greta svarbių miesto „arterijų“: Narbuto, Ukmergės, Geležinio vilko gatvių, Konstitucijos prospekto. Planuojamos investicijos į projektą sieks daugiau nei 4 mln. eurų, preliminari statybos darbų pradžia numatyta kitų metų ketvirtą ketvirtį, o projektą baigti „Citus” ketina iki 2019 m. galo.

Planuojama, kad verslo centras užims apie 2,5 tūkst. kvadratinių metrų, bus iki 4 aukštų, ketvirtadalį sklypo ploto užims želdiniai. Projekte turi būti numatytos požeminė ir antžeminė automobilių parkavimo aikštelės. Didžiąją dalį patalpų ketinama nuomoti, likusioje dalyje įsikurs pagrindinis įmonės biuras.

Konkursą inicijuojančios įmonės direktorius Mindaugas Vanagas akcentavo, kad tikslas yra sukurti tokį projektą, kuris taptų įmonės „vizitine kortele“.

„Kurdami kiekvieną projektą vadovaujamės tvarumo principais, siekiame, kad pastatas ar pastatai būtų ilgaamžiai, energetiškai efektyvūs, likvidūs galvojant apie perspektyvą ir tenkintų savo būsimų šeimininkų poreikius. Todėl vystydami projektus diegiame inovacijas, naudojame geriausių gamintojų medžiagas bei sprendimus. Įgyvendindami šį projektą patikrinsime, ar įmanoma pastatyti pastatą, kuris ne tik būtų aukščiausios A++ energinio efektyvumo klasės, bet ir visiškai nenaudotų papildomos energijos, o ją visą pasigamintų savarankiškai. Bus sudėtinga suderinti skirtingus sprendimus, kad to pasiektume, tačiau tai būtų vienas iš nedaugelio tokių objektų Lietuvoje, todėl išsikėlėme tokią ambiciją“, – kalbėjo M. Vanagas.

Pasiūlymus vertins septynių narių komisija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)