Apartmenttherapy.com pateikia naudingų patarimų, kaip panaudoti kepimo sodą ir keletą faktų, kuriuos reikia žinoti.

Jeigu turite pajuodusio sidabro dirbinių, tuomet kepimo soda gali jums padėti. Kad priverstumėte metalą vėl žvilgėti kaip naują, teks panaudoti ir šiek tiek aliuminio folijos, acto, druskos ir verdančio vandens.

Galite dezodoruoti skalbimo mašiną. Jeigu jūsų skalbimo mašina įgavo itin nemalonaus kvapo ir nuo jos pasmirsta drabužiai, soda gali padėti panaikinti keistus kvapus. Tiesiog sumaišykite sodą su vandeniu ir šį mišinį supilkite į vietą skalbikliui. Tuomet įjunkite skalbyklę nustatę pačią aukščiausią temperatūrą.

Dvokiančių plastikinių maisto indelių išgelbėjimas. Jeigu juose yra užsilikusių nemalonių maisto kvapų, tuomet nesunkiai galite juos panaikinti indelius panardindami į sodos ir vandens mišinį. Po pusvalandžio reikėtų gerai praskalauti, jokių kvapų neturėtų likti.


Soda gali atšviežinti baldų apmušalų ir kilimų kvapą
. Jei jūsų kilimai arba baldai turi įsigėrusį bjaurų kvapą, galite atnaujinti jį ir vėl pasinaudoję soda ir dulkių siurbliu. Pirmiausia, reikia nusiurbti nuo sofos visus plaukus ir maisto likučius, tuomet pabarstyti ją sodą ir palikti 15 minučių. Po to nusiurbti sodos likučius nuo sofos.

Sodos galiojimas taip pat pasibaigia, nesitikėkite, kad ją galima naudoti amžinai. Jei negalite prisiminti, kada paskutinį pirkote dėžutę kepimo sodos, greičiausiai laikas ją išmesti ir nusipirkti naują, nes ji tikrai turi savo galiojimo laiką. Galiojimo laikas užrašytas ant dėžutės, bet dažniausiai jis trunka apie 18 mėnesių. Bet taisyklė yra tokia, kad atidarytą kepimo sodos dėžutę geriausia laikyti tik apie 6 mėnesius.

Galite naudoti sodą su actu, tačiau nemaišykite jų. Kai kuriais atvejais valymui praverčia soda ir actas, tačiau jų maišyti tarpusavyje neverta, nes tai mažai pagelbėja – kepimo soda yra šarminė, o actas yra rūgštinis, tad sumaišyti jie tiesiog vienas kitą nugesina. Actas gali priversti sodą suputoti, todėl sumaišę juos nelaikykite toje pačioje talpoje, nes tas mišinys gali sprogti.

Jūs galite užgesinti nedidelį gaisrą. Jei toks kyla jūsų virtuvėje, galite pasinaudoti kepimo soda, bet tik tuo atveju, jei ugnis yra maža. Kitaip sodos gali reikėti labai daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)