Sutvarkykite netvarką. Niekas nesumažina kambario erdvės labiau nei per didelis jame esančių daiktų kiekis. Senus žurnalus, smulkius dekoro elementus ir kitus nereikalingus besimėtančius daiktus sudėkite į lentynas, stalčius arba spinteles.

Palikite atvirą praėjimą. Kai baldai blokuoja bendrą kambario vaizdą, visas kambarys atrodo mažesnis. Patraukite sofą iš kambario vidurio ir pasirinkite nedidelius baldus, tokius kaip trumpa sofa, žemas stalas arba kėdės be atlošų. Atsiminkite, kad mažiau - tai yra daugiau. Atsikratykite visų nereikalingų baldų, o aukštus ir pailgus baldus geriau statykite palei sieną negu atviroje erdvėje.

Pasirinkite šviesesnius atspalvius. Šiltos, tamsios spalvos sukuria intymumo jausmą, o šviesios, šaltos spalvos suteikia jam erdvesnio ir atviro įspūdį. Norėdami maksimalaus efekto, pasirinkite šviesius mėlynus arba žalius atspalvius, arba šių dviejų spalvų derinį.

Šviesus interjeras

Įsileiskite šviesos. Bet kuris kambarys atrodys erdvesnis, jei jis bus gerai apšviestas natūraliai arba su šiokia tokia pagalba. Atsikratykite sunkių užuolaidų ir įsigykite daugiau lempų, arba įrenkite bėginę apšvietimo sistemą arba įleidžiamą apšvietimą.

Interjeras nedideliame kambaryje

Perregimi daiktai. Kuo daugiau permatomų baldų, per kuriuos galima žiūrėti į tolį, bus kambaryje, tuo jis atrodys didesnis. Stiklo arba skaidraus plastiko pietų stalas arba kavos staliukas, atvers vaizdą ir kambarys atrodys didesnis.

Interjeras nedideliame kambaryje

Atspindintys paviršiai. Veidrodinė sienelė bet kurį kambarį padidins optiškai. Jeigu jums atrodo, kad to yra per daug, tuomet ant vienos iš sienų pakabinkite didelį veidrodį su rėmu, kuris padės sukurti erdvės ir šviesos iliuziją.

Interjeras nedideliame kambaryje

Išlaikykite spalvų vientisumą. Pasirinkite vieną solidžią baldų apmušalų spalvą vietoj drąsių raštų. Stenkitės laikytis neutralių tonų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)