Internetas yra pilnutėlis įvairių triukų ir būdų, kurie suvilioja mus patogesnio ir pastangų nereikalaujančio valymo vizija. Kas pagalvoja apie tokius triukus ir kodėl mes nesame matę jų anksčiau. Kai kurie šiek tiek remiasi mokslu, tačiau dauguma visgi ne,

Svetainė thespruce.com sudarė sąrašą triukų, kurie iš tiesų neveikia ir tik švaisto jūsų laiką bei pinigus. Kai kurie iš šių triukų yra netgi pavojingi!

1. Kempinėlių dezinfekcija mikrobangų krosnelėje

Kaip ir daugelis triukų, šis šiek tiek remiasi mokslu. Taip, aukšta temperatūra gali nugalabyti šiek tiek bakterijų. Visgi, tam, kad pasiektumėte tokią temperatūrą, jog sunaikintumėte visas bakterijas, reikia tiek laiko, kad galiausiai kempinės tiesiog sudegs. Naujausi tyrimai rodo, kad taip nukenksmintos kempinės vis tiek išlaiko savyje apie 40 proc. bakterijų, iš kurių dalis yra pavojingos sveikatai.

Geresnis pasirinkimas būtų naudoti vienkartines, medvilnines ar mikropluošto šluostes, kurios gali būti paprasčiausiai įmestos į skalbyklę po kiekvieno naudojimo.

2. Dedama druska į skalbyklę, kad nenusidažytų audiniai

Pataupykite druską bulvytėms, nes šis metodas tikrai neveikia. Kai tik drabužiai patenka į parduotuves, jau per vėlu sustabdyti dažymo procesą, nes užkirsti tam kelią galima tik tada, kai medžiaga apdorojama. Laimei, jei visi jūsų apatiniai dabar yra rožiniai, keletas triukų galbūt ir gali padėti.

3. Plaukų lakas rašalui pašalinti

Šis senas, bet geras triukas veikė tada, kai plaukų lakas buvo beveik 100 proc. gaminamas iš alkoholio. Bet laikai pasikeitė. Šiandieniniai plaukų lakai sudėtyje turi mažiau alkoholio (kuris ir yra magiškas rašalo naikiklis), juose dabar yra daugiau kondicionieriaus, aliejų ir minkštiklių. Pataupykite plaukų laką savo šukuosenai ir vietoje panaudokite izopropilo alkoholį (propanolį).

4. Magiški trintukai tualeto bakeliuose turintys apsaugoti nuo dėmių

Taip, tie maži balti trintukai yra magiški, kai valomi muilo likučiai nuo vonios arba kreidelių žymės nuo sienų. Bet jie nieko nepadarys jūsų tualeto bakelyje, kad apsaugotų nuo dėmių, netgi priešingai, gali sugadinti nuleidžiamo vandens mechanizmą. Valikliai gaminami iš melamino putų ir geram rezultatui reikia jūsų rankų darbo.

5. Viryklės padengimas automobilio vašku lengvesniam valymui

Riebalus ir maisto likučius nuo viryklės tikrai sunku nuvalyti, ypač jei jie yra pridegę, nes savaičių savaites buvo kaitinami aukštoje temperatūroje. Nors automobilio vaškas gali padėti lengviau nuvalyti susikaupusius nešvarumus, jis taip pat gali sukelti ir gaisrą. Jei perverdate produktus ir jie išsilieja, verčiau čiupkite produktus, kurie tirpdo riebalus.

6. Karštas vanduo nužudo visus mikrobus

Karštas vanduo gali užmušti šiek tiek bakterijų, bet jis turi būti verdantis, o užterštas paviršius turi būti juo veikiamas bent keletą minučių. Taigi, savaime suprantama, kad verdančiu vandeniu visų namų tikrai neišvalysite. Po gripo protrūkio, mėsos ruošimo virtuvėje, pasitelkite antiseptinius ir dezinfekcinius preparatus, pavyzdžiui, pušų eterinį aliejų, fenolinius tirpalus.

7. Kokakola yra geriausias tualeto valiklis

Ar jūs galite išvalyti tualetą su kokakola ar bet kokiu kitu gazuotu gėrimu? Taip. Ar turėtumėte? Ne. Dauguma gazuotų gėrimų sudėtyje turi nedidelius kiekius citrinų ir fosforo rūgšties, kurie efektyviai valo rūdis ir kai kurias dėmes. Tačiau nepaisant to, litras gazuoto gėrimo nenužudys bakterijų, bet paliks lipnią plėvelę, kuri suteiks bakterijoms maisto ir todėl jos tik dar labiau augs. Verčiau naudokite dezinfekuojančius tualeto valiklius, jie geresni ir pigesni.

8. Daugiau skalbiklio užtikrins skalbinių švarumą

Daugiau yra ne visada geriau, kai kalbama apie drabužių skalbimą ar nešvarias grindis. Pridėdami daugiau skalbiklio ir valiklio padarote taip, kad juos būtų sunkiau išskalauti ir pašalinti visus likučius. Jei šie likučiai užsilieka medžiagoje, ant kilimo paviršiaus arba virtuvės grindų, jie veikia kaip nešvarumų magnetai. Audiniai tampa blausūs, o grindys tampa purvinesnės daug greičiau.

Vietoje to, kad pridėtumėte daugiau, pasirinkite geriausią skalbiklį bei valiklį, skaitykite instrukcijas ir matuokite kiekius atidžiai. Taip sutaupysite pinigų ir prireiks mažiau kartų lankytis parduotuvėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)