1. Lengviau palaikyti švarą nuolat, negu griebtis šluostės tuomet, kai kažkas išsitepa.

Perbraukti šluoste virtuvės stalviršius, kai ką tik pagaminote maistą, ar griebtis šveitimo kartą per savaitę? Nors šiuo tingiu ir gundančiu momentu atrodo, kad palikti neplautus indus ar nešvarumus rytojui nėra nieko bloga, prisikaupus tokių atidėtų darbų pasijusite gyvenantys namuose, kuriuos išvalyti bus nepakeliama užduotis.

Taigi, kiekvieną dieną atlikdami mažus darbus – padėdami į vietą daiktus, kuriuos jau panaudojote, ar apsivalydami iš karto po to, kai kažką atlikote – sugaišite mažiau laiko ir lengviau suvaldysite padėtį. Taip elgdamiesi – ir tuo pačiu laikydamiesi reguliaraus tvarkymosi grafiko – turėsite švarius namus, kurie bet kada bus pasiruošę priimti svečius ir džiugins jus kur kas dažniau.

2. Kuo daugiau turto, tuo daugiau valymo.

Tikrąja šių žodžių prasme, kuo daugiau namuose yra daiktų, tuo daugiau reikia valyti. Kuo daugiau prietaisų ar įrankių užgriozdina jūsų virtuvės stalviršius, tuo daugiau daiktų kaupia dulkes ir riebias apnašas. Kuo daugiau mažmožių rikiuojasi jūsų lentynose, tuo daugiau daiktų jums reikia kilnoti, kad tiesiog nuvalytumėt dulkes. Net didesnis baldų kiekis reiškia, kad jums reikės daugiau siurbti, daugiau valyti ir daugiau stumdyti, kad išplautumėt grindis.

Žinoma, jums nereikia gyventi tuščiuose namuose, jei trokštate, kad jie visuomet būtų tobulai švarūs, bet jei jums kyla sunkumų reguliariai valant kurį nors kambarį ar buto kampą, vertėtų pagalvoti, ko galėtumėt atsisakyti ir be ko galėtumėt gyventi, kad jums būtų paprasčiau rūpintis tvarka.

3. Jie geriau žino, kaip sudaryti švaros įspūdį.

Jie žino, kad net didžiausiems švaruoliams būna savaičių (ar net mėnesių), kai trūksta jėgų ar laiko viską kruopščiai sutvarkyti. Tačiau tie žmonės, kurių namai visuomet atrodo švarūs, tiesiog žino vietas, kurioms gali skirti mažiau laiko ir energijos, kad likusi namų erdvė atrodytų švaresnė (net jei ne kiekvienas jos centimetras pastaruoju metu buvo nušveistas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)