Kad ir nemėgstamas, šis darbas tiesiog privalomas ir tvarkantis jis būtinai atliekamas. Lentynas nuklojusios dulkės ne tik darko namų estetiką, bet ir gali sukelti alergiją. Na, jei paviršius didelis, perbraukti jį šluoste, aišku, nesunku. Užvis labiausiai erzina, kai tenka valyti knygomis ir įvairiausiais niekniekiais nustatinėtas lentynas.

Visgi, užuot atidėlioję dulkių valymą rytojui ar kitai savaitei, čiupkite suslėgto oro flakonėlį, kurį paprastai naudojate dulkėms ir nešvarumams nuo kompiuterio klaviatūros arba kitų prietaisų nupūsti, ir šįkart nukreipkite jo srovę į smulkius daiktus ir knygų nugarėles nusėdusias dulkes.

Jei tokio flakonėlio neturite, galbūt kils noras pasinaudoti kitais portale „Apartment Therapy“ pateiktais patarimais, skirtais tiems, kuriems svyra rankos vien pagalvojus apie dulkių valymą.

Pūskite

Pamėginkite ir patys įsitikinsite, kad pučiant tikrai pavyksta pašalinti dulkes nuo elektroninių įrenginių, pvz., klaviatūros arba pelės, ir sunkiai prieinamų kampučių. To paties pasieksite ir pūsdami į apdulkėjusią lentyną. Tik saugokitės, kad dulkių nepatektų į akis. Gal nuskambės keistokai, tačiau kartais išties patariama atliekant panašius darbus užsidėti plaukimo akinius, mat jie gerai priglunda prie veido, todėl patikimai apsaugo akis.

Naudokite plaukų džiovintuvą arba rankinį oro kompresorių

Plaukų džiovintuvas – tai dar vienas prietaisas, praversiantis norint pašalinti dulkes nuo smulkių dekoratyvinių daiktų. Tik nustatykite jį taip, kad pūstų vėsų orą. Panašiai panaudoti galima ir rankinį oro kompresorių, šiaip jau skirtą padangoms pripūsti.

Prisiminkite senus gerus metodus

Skulptūrėles ir vazeles nuo dulkių išvaduoti pavyks ir taip, kaip daugeliui įprasta. Kiekvienas namuose tikriausiai turite dulkėms valyti skirtą šluotelę arba mikropuošto šluosčių? Beje, ypač patogu dulkes valyti mūvint iš mikropluošto audinio pasiūtas pirštines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)