Šio mokymo principas – gyventi harmonijoje su aplinka. Siekiama pusiausvyros gyvenamojoje ir darbo erdvėje bei maksimaliai padidinti savo sėkmės potencialą visose gyvenimo srityse. Pažodžiui verčiant feng šui reiškia „vėjas vanduo“. Vėjas energiją išsklaido, o vanduo – sulaiko.

Namai atspindi tuos, kas juose gyvena. Jeigu trūksta kokios nors dalies, jos nepaisoma ar ji turi neigiamą energiją, tai atsispindi ir joje gyvenančių žmonių gyvenimuose.

Patarimai:

1. Paradinės durys turi būti tobulos būklės. Jos reprezentuoja gerovę. Norint pritraukti energiją prie savo paradinių durų, pasirūpinkite gražiu augalu ir šviesa abipus durų.

2. Prieškambaris reprezentuoja galimybes, todėl pasirūpinkite, kad jis nebūtų užgriozdintas, kad galėtų cirkuliuoti energija. Batus ir paltus sudėkite į uždarą spintą, kad jie nestagnuotų energijos. Siekdami suaktyvinti energijos tekėjimą prieškambaryje, pakabinkite jame gražų veidrodį ir pamerkite gyvų gėlių. Gyvos gėlės akimirksniu pakels šios erdvės energiją.

3. Virtuvė yra gyvybiškai svarbi erdvė, nes jos energija reprezentuoja čia gyvenančiųjų santykių harmoniją. Pasirūpinkite, kad kriauklė ir viryklė nebūtų viena priešais kitą, nes tai gali lemti poros konfliktus – taip sukuriama vandens ir ugnies priešprieša. Taip pat virtuvėje svarbu atsižvelgti į spalvas: venkite daug juodos ir raudonos, nes tai taip pat sukuria vandens ir ugnies priešpriešą.

4. Viryklės padėtis labai svarbi gyventojų mitybai. Ji neturėtų būti priešais langą ar tiesiai priešais duris.

5. Pasirūpinkite, kad baldai svetainėje būtų proporcingi jos erdvei. Baldai neturėtų blokuoti kurių nors durų, o pagrindinė sofa turėtų stovėti palei sieną – taip čia gyvenantiems žmonėms užtikrinama parama. Jeigu norite suaktyvinti gerovės energiją svetainėje, jos kampe padėkite lempą (įstrižai priešais kambario duris).

6. Valgomasis kambarys ar stalas taip pat labai svarbus feng šui, nes tai yra erdvė, kur susikoncentruojame į tai, ką valgome. Feng šui valgomoji erdvė siejama su Žemės elementu, kuris tradicinėje kinų medicinoje siejamas su virškinimu. Norėdami optimizuoti energiją šioje erdvėje, ant stalo padėkite gyvų gėlių.

7. Jeigu norite ramiai miegoti, miegamasis turi būti šviesių neutralių spalvų, lova turi turėti galvūgalį, atremtą į tvirtą sieną. Idealu, jeigu lova nėra vienoje linijoje su miegamojo durimis. Abipus lovos pastatykite naktines spinteles, nes tai užtikrins paramą. Jeigu norite įnešti šiek tiek romantinės energijos, ant naktinių spintelių padėkite raitytus šviestuvus ir malonaus kvapo žvakes.

8. Vonios kambarys visuomet turi būti švarus, jo durys uždarytos, taip pat turi būti uždarytas ir klozeto dangtis. Tai ta vieta, kur gali nutekėti gerovė, todėl vonios kambaryje pastatykite augalą – jis geria vandenį, kas stabdo gerovės nutekėjimą.

9. Priekinis sodas reprezentuoja jūsų ateitį, todėl jis privalo visuomet būti gerai prižiūrėtas. Visuomet pasirūpinkite savo gėlėmis ir augalais.

10. Už namo esantis sodas reprezentuoja sveikatą ir turtus. Todėl jis visada turi būti gerai prižiūrėtas. Ribos, sienos ir tvoros taip pat turi būti prižiūrimos, nes tai garantuoja palaikymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)