Jei nesate iš tų, kurių antrasis vardas motyvacija, apsisprendimas taupyti gali būti labai sudėtinga užduotis, bet taip būti neturėtų. Mažais žingsneliais eidami į tikslą bei suteikdami sau pakankamai laiko jį pasiekti, procesą galite paversti ne tik nesudėtingu, bet ir maloniu bei įkvepiančiu.

Apartmenttherapy.com ekspertai padėjo parengti kelis patarimus, kaip pradėti taupyti būsto paskolos įnašui, ir kaip sutaupyti:

1) Atsidėkite ir pamirškite

Sunku išleisti pinigus, kuriais negalite naudotis. Tokia „NerdWallet“ autoriaus Holdeno Lewiso, besispecializuojančio būsto paskolų klausimais, filosofija. Jis rekomenduoja pasirūpinti, kad kiekvieną mėnesį gavus atlyginimą fiksuota pinigų suma nukeliautų į taupomąją sąskaitą. „Atsidarykite tokią sąskaitą ir paskirkite būsto paskolos įnašo taupymui“, – pataria ekspertas.

Jei esame laisvai samdomas darbuotojas, planuoti pajamas gali būti kiek sunkiau, nes jas sunkiau prognozuoti. Tokiais atvejais pravers disciplina. „Vertėtų aiškiai apsibrėžti kelias svarbias taisykles: pirmiausia susirinkti visas mėnesio pajamas, o tada atsidėti jų procentą“, – pataria H. Lewisas.

2) Išmokite pasakyti NE

Jei esate iš tų, kurie dažniausiai su viskuo sutinka, ekspertai teigia suprantantys, kodėl jums sunku taupyti: Pasakyti TAIP kainuoja daug energijos ir pinigų. Patarimas paprastas – išmokite nesutikti su visais savaitgalio ar vakaro veiklos pasiūlymais. „Geriau jėgas ir pinigus, kuriuos paleidžiate vėjais be jokios išliekamosios vertės, pataupykite ateičiai“, – sako „Warburg Realty“ nekilnojamojo turto agentas Stevenas Gottliebas.

Būsto pirkimas

Nors apriboti savo socialinį gyvenimą kai kuriems žmonėms ir gali pasirodyti pasiūlymas ne iš maloniųjų, galima pradėti nuo mažų pokyčių – atsisakyti, pavyzdžiui, kas antro pasiūlymo.

3) Priverskite pinigus dirbti jums

Palūkanos – geriausios taupančiųjų draugės, teigia privataus turto ekspertė iš „Price Financial Group LLC“ Emily Boothroyd. Taigi, jeigu norite pasidėti indėlį, tiesiog negalite sau leisti tokios prabangos kaip mažos palūkanos. Be to, svarstykite investavimo galimybes. Kartais pasiteisina trumpalaikiai didelės rizikos finansiniai instrumentai, tačiau kokį sprendimą rinktis geriausia, jums patars finansų ekspertai.

4) Ryžkitės gyvenimo būdo pokyčiams

Jei išleidžiate daugiau nei uždirbate, susitaupyti įnašui gali ir nepavykti. Kitaip tariant, jūsų pasirinktas gyvenimo būdas turėtų būti jūsų sąjungininkas, siekiant užsibrėžto tikslo, o kaišioti pagalius į ratus.

Norėtumėte, kad taupymo pradžia būtų kuo įmanoma mažiau skausminga, pradėkite, tarkim, nuo 20 eurų per mėnesį. Apsispręskite, ką galėtumėte paaukoti santaupoms. Anot H. Lewiso, rimtai apsisprendus taupyti netrunka paaiškėti, kam pinigus iki tol leidote be reikalo. Bėgant laikui, kas mėnesį taupymui skiriamą sumą pinigų bus galima didinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)