Įdomu tai, kad kalbos apie indaploves ir jose plaunamus indus dažniausiai prasideda ir baigiasi įrenginio pakrovimu. Tikra tiesa, kad nuo to, kaip indai sudedami, priklauso plovimo efektyvumas ir indų ilgaamžiškumas. Visgi svarbu ir kaip išplauti indai išimami, rašoma portale „Apartment Therapy“.

Indaplovės iškrovimas neretai minimas kaip vienas nekenčiamiausių buities darbų. Bet galbūt taip yra dėl susiformavusių netinkamų įpročių? Labai tikėtina, kad dirbdami metodiškai šį darbą sugebėsite paversti kone malonumu.

Efektyviausias būdas iškrauti indaplovę

Indai turi būti sudėti strategiškai

Ar neteks vargti išiminėjant iš indaplovės indus, pirmiausia priklauso nuo to, kaip tie indai buvo sudėti. Jei indai sudėti strategiškai, darbas gerokai palengvės. Taigi, panašius indus dėkite vienus šalia kitų – tada galėsite juos vienu ypu iškelti, neteks naršyti tarp skyrių ir lentynų ko nors ieškant.

Pirmiausia – apatinis stalčius

Iškrauti pradėkite nuo apatinio indaplovės stalčiaus. Jei taip darysite, jame esantys indai nesušlaps, kol bus iškraunamas viršutinis stalčius.

Iškrovimas pagal tipus

Iškrovimas pagal tipus – tai tokia indaplovės iškrovimo strategija, kai to paties tipo indai iškraunami vienu ypu. Tarkim, jeigu pradėjote nuo apatinio stalčiaus (o nuo jo ir turėjote pradėti), pirmiausia išimkite visas dideles lėkštes, tada mažesnes, skirtas salotoms, ir užbaikite dubenėliais. Tas pats pasakytina apie indus, iš kurių geriama: pirmiausia išimkite stiklines, o tada – puodelius. Taip dirbant pavyks sutaupyti laiko ir energijos, kadangi neteks kaitalioti trajektorijos judant nuo indaplovės iki indų laikymo vietų.

Į spinteles – tik sausi indai

Net jei pakraudami indaplovę indus pasistengėte pakreipti, kad juose neužsiliktų vandens, pasibaigus džiovinimo ciklui kai kurie indai, pvz., puodeliai, gali būti drėgni. Užuot juos nupurtę ir sudėję į lentynas, geriau sudžiaukite ant šalimais, kad ir ant stalviršio virš indaplovės, pastatytos džiovyklos. Maistui laikyti skirtų dėžučių dangtelius galite nusausinti iš anksto pasiruoštu rankšluosčiu.

Toliau laikomų indų tvarkymo strategija

Kad to paties tipo indus reikia iškrauti vienu ypu, jau sakyta. Bet indų tipą gali nulemti ne tik jų dydis bei paskirtis, bet ir vieta, kurioje jie laikomi. Pavyzdžiui, samčiai, žnyplės, kepimo formos, dideli stikliniai indai ir kt. gali būti laikomi tolimiausiose virtuvės spintelėse. Kad nereikėtų iki jų lakstyti kas kartą išėmus iš indaplovės štai tokio tipo indą, visus juos susikraukite greta ir vienu reisu nuneškite į tolimąsias spinteles. Toks patarimas tik atrodo nereikšmingas: jeigu juo vadovausitės, trumpiau užtruksite ir mažiau nuvargsite.

Buities darbų, ypač kasdienių ir dar atliekamų tokioje dažnai eksploatuojamoje zonoje kaip virtuvė, racionalizavimas labai prisideda prie visos dienotvarkės sklandumo. Be to, kai tik koks nors darbas tampa automatiniu, laiką, kurį jam skiriate, galite išnaudoti kaip pertrauką nuo intelektinės veiklos arba atvirkščiai – apmąstymams palankų metą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)