„Dauguma žmonių pamiršta pakeisti filtrus, nes jei įrenginio nematyti, jis išnyksta iš akių. Be to, jei nebelieka rūpesčių dėl kvapo namuose, vartotojai nejaučia poreikio toliau prižiūrėti savo oro valymo įrenginį “, – portalui „Apartmenttherapy“ sako patalpų oro kokybės ekspertas Vinny Lobdellas.

Oro valytuvas

Net jei nerūkote ir neturite naminių gyvūnų, jūsų oro kokybė nebūtinai yra gera; namuose vis dar gali likti žiedadulkių, pelėsių, dulkių, dulkių erkučių, virusų ir bakterijų. Aplinkos apsaugos agentūra (EPA) teigia, kad visus oro valytuvus reikia reguliariai valyti ir keisti filtrus. Tačiau kaip dažnai turėtumėte keisti filtrus? „Viskas priklauso ir nuo to, kaip dažnai naudojate valymo įrenginį ir koks yra bazinis oro užterštumo lygis jūsų namuose, – aiškina Lobdellas. „Dauguma gamintojų nurodo rekomenduojamą veikimo laiką, prieš keičiant filtrą.“

Vis dar siaučiant gripui ir artėjant pavasariui, dabar yra geriausias laikas patikrinti, ar jūsų filtrą reikia išvalyti arba pakeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją