Nors kalkių nuosėdų dalelės organizmui nėra kenksmingos, jos gali turėti įtakos karšto gėrimo skoniui ir sutrumpinti virdulio tarnavimo laiką. Jei norite išvengti kalkių sankaupų, viena ekspertė rekomendavo reguliariai valyti virdulio vidų bei išorę.

Prieš valydami atjunkite prietaisą nuo elektros tinklo ir palikite jį visiškai atvėsti.

Vieno buitinės technikos gamintojo rinkodaros vadovė Shalika Hooda sakė: „Valyti virdulį pradėkite nuo išorės ir drėgna šluoste su muiluotu vandeniu pašalinkite nuo jos visus nešvarumus bei bakterijas“.

„Nuvalę išorę, nusausinkite prietaisą minkštu rankšluosčiu, kad jis blizgėtų. Valant virdulio vidų, svarbu pašalinti susikaupusias kalkių nuosėdas, nes jos gali turėti įtakos gėrimo skoniui ir lieka plūduriuoti vandenyje baltų dalelių pavidalu“.

„Dažnai nukalkindami virdulį, užkirsite kelią bet kokiam keistam gėrimo poskoniui ir prailginsite prietaiso tarnavimo laiką“.

„Nuvalę virdulio išorę, vėl įjunkite jį į elektros tinklą ir pripilkite tris ketvirčius vandens“.

„Įpilkite į prietaisą tiek baltojo acto arba citrinos rūgšties, kad virdulys prisipildytų iki viršutinės ribos. Įjunkite virdulį ir šį tirpalą užvirinkite“.

„Kai tirpalas užvirs, atjunkite prietaisą nuo elektros tinklo ir maždaug valandai palikite tirpalą virdulyje. Praėjus valandai, rūgšties tirpalą išpilkite ir kruopščiai išplaukite virdulį“.

Tada vėl pripilkite virdulį švaraus vandens ir dar kartą užvirinkite. Virdulį ištuštinkite ir paskutinį kartą gerai praskalaukite.

Jei atlikus šiuos veiksmus vis dar liko kalkių nuosėdų, ekspertė patarė procesą pakartoti, kol pasišalins visos kalkės.

Sh. Hooda pridūrė: „Vandens kietumas, būdingas jūsų vietovei, gali turėti įtakos valymo procesui, o tai reiškia, kad valyti prietaisą gali tekti ilgiau“.

Baltasis actas yra puikus ekologiškas valymo produktas, kurį galite įsigyti parduotuvėse kainuoja mažiau nei vieną eurą. Jis turi acto rūgšties, kuri puikiai skaldo kalcio karbonatą, iš kurio sudarytos kalkių nuosėdos.

Tokiu pačiu poveikiu pasižymi ir citrinos rūgštis, gaunama iš citrusinių vaisių. Vietoj citrinų rūgšties taip pat galima naudoti citrinų sultis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją