Į ką atsižvelgti

Prieš pradėdami plauti grindis, susidarykite planą. Naudojami įrankiai (ir technika) priklauso nuo grindų tipo, o pasirinkę netinkamus įrankius, galite netgi sugadinti grindis.

Pirmiausia atsižvelkite, kokio tipo grindis turite – kietmedžio, laminato, vinilo, linoleumo, plytelių ar kt. Tada pasirinkite valymo priemonę, kuri geriausiai tinka jūsų grindims. Pavyzdžiui, plytelių grindims galite naudoti parduotuvėje pirktas cheminio pagrindo valymo priemones, kurios netiks porėtesnėms grindims, pavyzdžiui, medinėms. Apskritai medinėms grindims reikėtų naudoti mažiau drėgmės, kad išvengtumėte deformacijų ir spalvos pokyčių, rašo portalas „Apartment Therapy“.

Pasirinkę geriausią valiklį, nuspręskite, kokio tipo šluotą naudosite. Plokščio pagrindo šluostės paprastai geriausiai tinka tada, kai nenorite daug drėgmės, pavyzdžiui, ant kietmedžio ar laminato grindų. Virvelinės arba juostinės šluostos sulaiko daugiau vandens, todėl jos geriau tinka tokioms grindims, kur drėgmė nėra problema.

Priklausomai nuo pasirinkto valiklio ir šluostės tipo, gali tekti apsvarstyti galimybę naudoti kibirą. O kai reikia džiovinti, šį procesą pagreitinti gali padėti sausa šluostė.

Grindų plovimas

Ko jums reikės

Vėlgi, jums reikalingi įrankiai gali skirtis priklausomai nuo grindų, kurias valote (ir netvarkos, kurią norite išvalyti), tipo. Pateikiame trumpą, bendrą sąrašą, ko jums prireiks šluojant.

  • Mopas;
  • Valymo priemonės;
  • Vandens (neprivaloma);
  • Kibiras (neprivalomas);
  • Šluostės (neprivaloma).


Kaip plauti

Čia pateikiamas žingsnis po žingsnio pateiktas grindų plovimo vadovas.

1 žingsnis: nustatykite savo grindų dangą.

Pirmiausia nustatykite, su kokiomis grindimis dirbate, kad galėtumėte tinkamai pasirinkti įrankius.

2 veiksmas: susirinkite įrankius.

Tada susirinkite visus įrankius. Jei plausite kietmedžio grindis, paimkite plokščią mikropluošto arba kempinės medžiagos šluostę, kad neišsklaidytumėte vandens pertekliaus po paviršių. Jei plaunate linoleumą arba plytelių grindis, galite naudoti įprastą šluostę.

3 veiksmas: paruoškite valymo priemonę.

Priklausomai nuo to, kokio tipo grindis ir šluostę naudojate, pasirinkite valymo priemonę. Jei plokščią šluostę naudojate medinėms grindims, turėsite vengti aštrių cheminių medžiagų, pavyzdžiui, amoniako ar acto, kurie gali pakenkti paviršiui. Colinas Matthiesenas, „PR Cleaners“ valymo ekspertas, rekomenduoja naudoti švelnią, medienai saugią valymo priemonę, sumaišytą su šiltu vandeniu. Jis sako, kad plytelių grindims galima naudoti indų ploviklį ir šiltą vandenį, tas pats pasakytina ir apie vinilo grindis. Valant vinilines grindis galima į valymo mišinį įpilti nedidelį kiekį kūdikių aliejaus, kad atgautų blizgesį ir pridėtų papildomą apsaugos nuo įbrėžimų ir nusidėvėjimo sluoksnį.

4 veiksmas: išankstinis valymas.

Prieš plaudami grindis šluoste arba siurbdami dulkių siurbliu būtinai pašalinkite nuo jų visas šiukšles. Priešingu atveju jas tik išbarstysite ir pridarysite dar daugiau netvarkos.

5 veiksmas: sudrėkinkite šluostę.

Šluostę sudrėkinkite pasirinkta valymo priemone ir vandeniu. Geriau, kad ji būtų drėgna, bet ne lašanti, kad ant grindų neliktų drėgmės pertekliaus. Prieš pradėdant valyti, gali tekti išskalauti šluostę su virvele ar juostelėmis. Jei plaunate medines grindis, siekite, kad šluostė būtų drėgna, o ne visiškai šlapia.

Grindų plovimas

6 veiksmas: plauname.

Dabar laikas plauti. Paprastai plokščiąsias šluostes reikia naudoti braukiant tiesiomis linijomis, o virvelines ir juostines šluostes geriausia naudoti sukamaisiais judesiais.

„Visada atminkite, kad, nepriklausomai nuo grindų tipo, plauti pradėkite nuo tolimiausio patalpos kampo ir judėkite link išėjimo“, – sako Matthiesenas.

7 veiksmas: jei reikia, išplaukite arba įpilkite daugiau valiklio.

Kadangi jūsų šluostė surenka nešvarumus, gali prireikti ją išplauti kibire arba kriauklėje. Kai ji bus išplauta, įpilkite daugiau valomojo tirpalo ir toliau plaukite. Jei reikia, pakartokite.

8 veiksmas: leiskite grindims išdžiūti.

Pagaliau, kai grindys bus švarios, leiskite joms išdžiūti, kol kas nors jomis vaikščios – tai gali užtrukti iki 20 minučių, priklausomai nuo jūsų grindų ir nuo to, kiek drėgnos jos buvo per plovimo procesą. Šį procesą pagreitinti gali padėti sausa šluostė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją