Užuolaidos ir maži kilimėliai

Užuolaidos, ypač tos, kurios kabo svečių kambariuose ir yra retai naudojamos, sukaupia didelį kiekį dulkių ir kitokio purvo. Nepaisant to, kad jūs tikriausiai siurbiate ir netgi plaunate kilimą svečių kambaryje, apie užuolaidas tikriausiai ne visada pagalvojate. Būtų puiku, jei kartais įmestumėte jas į skalbimo mašiną ir išplautumėte švelniu režimu, arba bent jau pasiurbliuotumėte jas su dulkių siurbliu.

Tvarkydamiesi didelių kilimų nepraleidžiame pro akis, tačiau apie mažuosius dažnai pamirštame. Jūsų durų kilimėliui tikriausiai praverstų dulkių siurblys ir netgi geras praplovimas. Jeigu yra galimybė jį skalbti skalbyklėje – taip ir padarykite.

Durų staktos ir rankenos

Kada paskutinį kartą valėte duris? Griebkite šluostę ir išvalykite visas savo namų duris, įskaitant ir lauko – ypač rankenas, kur vesiasi gausybė mikrobų ir bakterijų.

Vietoj įprasto valiklio naudokite dezinfekcinį ir kuo stipresnį – taip kuriam laikui suteiksite durims apsaugą nuo bakterijų dauginimosi.

Pagalvėlės

Visiems žinoma, kad ant sofos ar lovos sudėliotos dekoratyvinės pagalvėlės prideda interjerui individualumo. Bet vien todėl, kad jūsų galva kasnakt ant jų nesiilsi, nereiškia, kad ten nesiveisia bakterijos.

Jeigu pagalvėlės turi nuimamus užvalkalus, reikia juos reguliariai nuimti ir išskalbti. Jeigu ne – skalbkite rankomis šiltame vandenyje ir venkite džiovyklės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją