Sprendimų, ką daryti, kad patalpa atrodytų erdvi, siūloma portale „Bright Side“. Čia taip pat įvardyta keletas klaidų, dėl kurių akivaizdžiai nukentės net pats puikiausias interjeras.

Geriau, jei užuolaidos kabės kuo aukščiau

Jei užuolaidas pakabinsite beveik prie pat lubų, langai atrodys didesni nei yra iš tikrųjų.

Vieta magnetukams – nebūtinai šaldytuvas

Tikriausiai pastebėjote, kad dėl gausybės ant šaldytuvo pritvirtintų suvenyrinių magnetukų atrodo, jog virtuvėje nuolatos tvyro chaosas? Bus geriau, jei jų kolekcija puikuosis atskirai, pvz., ant tuo tikslu prie sienos pritvirtintos magnetinės lentos.

Būtina batų dėžė

Ilgaaulius, aukštakulnius, sportbačius, žodžiu, visus turimus batus patartina laikyti jiems skirtoje vietoje – kad ir specialioje lentynoje su stalčiais. Parduotuvėje tikrai pavyks įsigyti prie namų interjero derantį baldą, o tada batai jau nesimėtys kur papuola ir prieškambaris atrodys daug tvarkingiau.

Šviesūs tapetai su vertikaliais raštais

Kambarys tamsiomis sienomis, kaip žinia, atrodo mažesnis nei yra iš tikrųjų. Tą patį efektą sukelia ir horizontalios linijos. Kad erdvė vizualiai prasiplėstų, rinkitės šviesių spalvų tapetus su vertikaliais raštais.

Tos pačios spalvos rankšluosčiai

Galbūt nustebsite, tačiau dėl įvairiaspalvių rankšluosčių gali kilti įspūdis, kad vonios kambarys grūste užgrūstas daiktais. Jei jūsų vonioje kaip tik ir kabo spalvoti rankšluosčiai, tikrai nereikia pulti tų išmesti, nes šiaip jau tai juk geras daiktas, bet kai kils noras įsigyti naujų, prioritetą teikite kokiai nors vienai spalvai.

Baldai su kojomis ir stikliniais paviršiais

Kad patalpos erdvė įgytų lengvumo, joje esantys baldai – kušetė, lova, kavos stalelis, spinta ir t. t. – turėtų atrodyti taip, tarsi būtų pakibę ore, o ne įaugę į grindis. To pasieksite, jei rinksitės baldus su kojomis ir kuo daugiau stiklinių paviršių.

Dėžutės ir pintinėlės

Norint, kad namuose vyrautų tvarka, visi daiktai turi būti savose vietose, tačiau pirmiausia reikia tas vietas sukurti. Tam kuo puikiausiai pasitarnaus dailios dėžutės. Kiekvieną galite skirti konkretiems daiktams: šukoms, kanceliariniams reikmenims, kosmetikai, užrašams ir t. t.

Platus kilimas

Daugelis klaidingai mano, kad mažame kambaryje ir kilimas turi būti kuo mažesnis. Deja, yra atvirkščiai. Dalykas tas, kad nedidukas palei lovą patiestas kilimėlis mažoje patalpoje atrodo didesnis, o jei kilimas didelis, taip nenutinka.

Magnetinė lenta parankinei kosmetikai

Kad ir kiek kosmetikos priemonių turėtumėte, vienas vis tiek naudojate dažniau nei kitas. Kad parankinės priemones nebūtų nuolatos išmėtytos ant staliuko arba netektų kaskart ieškoti jų po stalčių, pritvirtinkite jas prie magnetinės lentos.

Taškinis apšvietimas

Jei kambarys nėra labai didelis, su masyviu sietynu tik dar labiau pabloginsite situaciją, mat ta ištaiginga puošmena užima begalę vietos. Bus daug geriau, jei kambarį apšvies įvairiose vietose į lubas įmontuotos lempos. Tai – vadinamasis taškinis apšvietimas. Jei juo pasirūpinsite, lengviau pasijusite taip, tarsi gyventumėte erdviuose namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)