Orkaitės valymas – kantrybės ir energijos reikalaujanti užduotis, todėl esame linkę ją atidėlioti. Tačiau net nedažnai šveičiama orkaitė gali gana ilgai neužsiteršti. Taip teigia influencerė iš Australijos Chantel Mila, noriai besidalijanti patarimais, padedančiais kuo lengviau susidoroti su įvairiais buities darbais. Ne per seniausiai ji pademonstravo triuką, žadantį ilgalaikę švarą orkaitėje.

Asmeninėje „TikTok“ paskyroje dvi atžalas auginanti moteris prisipažino, kad prašymų pasidalyti vaizdo įrašu, iš kurio būtų aišku, kaip reikia šveisti orkaitę, kad ji ilgai neužsiterštų, sulaukia ypač daug. Moteris tvirtina, kad jokių brangių priemonių pirkti tikrai nereikia: pakaks dviejų produktų, kuriuos veikiausiai ir taip turite, rašo express.co.uk.

Taigi, jei norite patikrinti pademonstruoto triuko veiksmingumą, pasiruoškite geriamosios sodos (natrio hidrokarbonatas) ir indų ploviklio.

Chantel rekomenduoja pasigaminti mišinį iš puodelio sodos ir trečdalio puodelio indų ploviklio. Šiuos du produktus reikia sumaišyti iki tirštos pastos konsistencijos.

Naudodamiesi šepetėliu ištepkite pasta orkaitės duris bei vidines sienas ir palikite mišinį maždaug dviem valandoms, kad jis suminkštintų prikepusius riebalus.

Jei yra ypač priskretusių, sunkiai pasiduodančių nešvarumų, palikite mišinį ilgesniam laikui.

„Šis mišinys atliks juodąjį darbą – suskaidys sukietėjusius riebalus“, – komentuoja influencerė.

Apie geriamosios sodos pritaikymą atliekant valymo darbus, matyt, girdėjote ne kartą. Šio produkto efektyvumą lemia šarminės savybės, kurioms reiškiantis riebalai ir nešvarumai tiesiog sutirpsta.

Gelbsti ir sodos struktūra. Dėl specifinės konsistencijos soda atstoja neagresyvų šveitiklį, įveikiantį priskretusius nešvarumus, tačiau nebraižantį paviršių.

Kadangi orkaitės paprastai užsiteršia riebalais, tenka naudoti indų ploviklį, kurio pirminė paskirtis – naikinti riebalus. Jei esate nusistatę prieš intensyvaus poveikio chemikalus, rinkitės ekologišką indų ploviklį.

Praėjus porai valandų, kai sodos ir indų ploviklio mišinys bus atlikęs didįjį darbą, pridegusius riebalus pavyks labai lengvai pašalinti, pavyzdžiui, grandikliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)