Pavadinimą „Solar Squared“ gavusios konstrukcijos elektros gavybą galėtų užtikrinti toje vietoje, kurioje būtų pastatytos, rašo realty.newsru.com.

Sienas atstojančius blokus sudaro permatomos stiklo plytos. Blokus galima montuoti tiek statomuose, tiek jau pastatytuose, renovuojamuose namuose. Remiantis architektūriniams sprendimams skirtoje svetainėje „Archdaily“ pateikta informacija, universitete atlikti testai parodė, kad sienų blokai ne tik puikiai sulaiko šilumą pastato viduje, bet ir ypač gerai praleidžia natūralią saulės šviesą.

Remiantis specialistų apskaičiavimais, pastatų reikmėms suvartojama daugiau nei 40 proc. visos pasaulyje pagaminamos elektros energijos. Pagrindinis naujosios technologijos pranašumas – galimybė gaminti elektros energiją toje vietoje, kurioje ji naudojama.

„Tampa aišku, kad pasaulis palaipsniui pereina prie paskirstytos energijos sistemos ir didžiąją dalį energijos sudarys atsinaujinančioji. Turint omeny ir nūnai akivaizdų elektromobilių populiarėjimą, galima daryti išvadą, kad egzistuoja dar begalė būdų generuoti energiją toje vietoje, kurioje ji naudojama“, – teigia vienas iš išradimo bendraautorių Jimas Williamsas Ekseterio universiteto internetinėje svetainėje skelbiamoje publikacijoje.

Tobulinti ir koreguoti išrastą technologiją siekiančių entuziastų kolektyvas susibūrė į startuolį „The Build Solar“. Šiuo metu mokslininkai stengiasi pritraukti kuo daugiau investuotojų, kad jau 2018 metais išradimą galėtų pristatyti rinkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)