Tradiciniai orkaičių valikliai gali būti pavojingi odai, akims ir kvėpavimo sistemai.

Tiesą sakant, patekę ant odos, jie gali sukelti cheminius nudegimus ir net visam laikui pažeisti plaučius, jei žmogus įkvėps jų garų, rašo express.co.uk.

Išbandę daug natūralių priemonių, švaros gerbėjai socialiniuose tinkluose pasidalijo nuomone, kuri iš jų yra veiksmingiausia.

„Facebook“ grupėje „Mrs Hinch Cleaning Tips and Tricks“, vienas grupės narys anonimiškai užklausė: „Sveiki, gal kas nors gali patarti, kaip nuvalyti riebias, prikepusias dėmes nuo orkaitės dugno?“

Orkaitės valymas

Grupės narys taip pat pasidalijo dviem savo orkaitės nuotraukomis, kuriose matyti nešvarios orkaitės grotelės ir degėsiais padengtas prietaiso dugnas.

Ši užklausa sulaukė daugiau nei 100 komentarų, ir dauguma siūlė naudoti sodos, baltojo acto ir indų ploviklio mišinį.

Lucia Maca rašė: „Sodos, baltojo acto ir indų ploviklio mišinys. Palikite kelioms minutėms, o tada nuvalykite“.

Sue Rudd atsakė: „Praėjusį vakarą savo orkaitę su riebalų dėmėmis išvaliau indų plovikliu, soda ir trupučiu baltojo acto“.

Orkaitės valymas

Trina Horney – Corbett pažymėjo: „Įkaitinkite orkaitę ir dėmes įmirkykite acto, indų ploviklio ir sodos mišiniu. Actas ir soda puikiai tinka daugumai prietaisų, ant kurių kepama. Indų ploviklis yra bene geriausia priemonė nuo riebalų“.

Kaip valyti orkaitę šiuo mišiniu? Be abejonės, reikėtų orkaitę pašildyti. Pakaks 80 – 100 laipsnių, nereikia pernelyg didelio karščio. Tuomet orkaitę išjunkite ir palikite ją vėsti, kol į dėmes įsigers mišinys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją