Nukabinkite tuos nuskalbtus rankų rankšluostukus ir surinkite drėgnus rankšluosčius, kuriuos jūsų vaikai paliko ant grindų. Štai kaip galite išnaudoti rankšluosčius vonios kambaryje, kad pakylėtumėte šios erdvės estetiką, rašo portalas „21 Oak”.

Sunku pasakyti, kokie rankšluosčiai yra geriausi – tai subjektyvus dalykas. Vieniems žmonėms patinka stori, pliušiniai rankšluosčiai, kiti renkasi plonesnius, bet geriau sugeriančius drėgmę. Laikraštis „The New York Times“ išanalizavo šimtus skirtingų rankšluosčių ir dešimtis jų išbandė, kad atrinktų pačius geriausius šiuo metu prieinamus rankšluosčius. Vieni iš jų buvo brangūs, kiti – pigesni, tačiau visi buvo vertinami pagal tuos pačius keturis kriterijus:

1. Dydis. Ar jie buvo pakankamai dideli, kad jus apgobtų, bet neapsunkintų?
2. Drėgmės sugėrimas. Ar jums nusiprausus po dušu, jie gerai atliko savo funkciją?
3. Skalbimo testas. Kaip jie atlaikė pakartotinius skalbimus ir džiovinimą? Ar jie neišbluko ir nesusitraukė?
4. Savaiminis džiūvimas. Kiek laiko rankšluostis išliko drėgnas, kai buvo panaudotas?

Vonios kambarys

Kokie rankšluosčiai jums tiktų geriausiai, priklauso nuo asmeninių pomėgių. Tačiau jei planuojate atnaujinti visus savo vonios rankšluosčius, nenutolkite nuo tų spalvų ar tos spalvų paletės, kuri geriausiai užtikrina jūsų vonios kambario estetiką.

Kaip dažnai reikėtų keisti rankšluosčius?

Vonios rankšluosčius rekomenduojama keisti maždaug kartą per savaitę – tai padeda išvengti mikroorganizmų dauginimosi. Rankų rankšluosčius reikėtų keisti dažniau, nes paprastai jie ilgiau būna drėgni.

Kiek rankšluosčių reikia vonios kambaryje?

Dauguma žmonių per savaitę sunaudoja maždaug po du rankšluosčių komplektus vienam asmeniui. Rankšluosčių komplektą paprastai sudaro dušo rankšluostis, rankšluostis rankoms ir frotinio audinio prausimosi pirštinė.

Kiek rankšluosčių reikia turėti namuose?

Jūsų spintoje turėtų gulėti po tris dušo rankšluosčius ir po du rankų rankšluosčius kiekvienam šeimos nariui – tai užtikrins pakankamą rankšluosčių kiekį, kad galėtumėte juos keisti ir turėtumėte atsarginių rankšluosčių skalbimo dienomis.

Kokia rankšluosčių spalva yra pati geriausia?

Pati geriausia rankšluosčių spalva – jokios spalvos. Jei ketinate atnaujinti savo rankšluosčius, likite ištikimi klasikai ir rinkitės baltus rankšluosčius. Balti rankšluosčiai tiks bet kokiam vonios kambariui, kad ir koks būtų jo interjeras. Be to, juos lengviau skalbti, jie neišbluks, kaip kitų spalvų rankšluosčiai, ir derės prie visų kitų rankšluosčių, kuriuos jau turite ar, galbūt, įsigysite ateityje.

Kaip rankšluosčiai gali papuošti vonios kambarį?

Jei norite pakylėti savo vonios kambario estetiką ir sukurti itin prabangų vaizdą, tai galima padaryti išdėliojus ar pakabinus puošnius (dekoratyvinius) rankšluosčius. Dekoratyviniai rankšluosčiai dažniausiai nėra naudojami pagal paskirtį ir būna skirti tik interjero dizainui pabrėžti. Rinkdamiesi dekoratyvinius rankšluosčius, jų raštą, spalvą ir stilių derinkite prie savo vonios kambario stilistikos. Dekoratyviniai rankšluosčiai puikiai tinka akcentiniams atspalviams sudėlioti ar vonios kambario spalvų paletei papildyti. Jei savo reikmėms naudojate neutralių spalvų rankšluosčius, dekoratyviniai rankšluosčiai kaip fonas turėtų derėti prie turimos tekstilės.

Dekoratyviniais rankšluosčiais ir dailiais rankų rankšluostukais savo vonios kambarį galite puošti pagal sezoną arba rinktis tokius rankšluosčius, kad jie pagyvintų erdvę ištisus metus. Jei norite sukurti viešbučio prabangos įspūdį, rinkitės individualiai siuvinėtus rankšluosčius. Arba papildykite vonios kambarį linksmais, spalvingais raštais, kurie skleidžia eklektišką ir jaukiai “naminę” atmosferą. Dekoratyvinius rankšluosčius kabinkite virš naudojamų rankšluosčių arba juos gražiai sulankstykite ir padėkite vonios lentynoje ar ant vonios spintelės.

Taigi atnaujindami vonios kambarį ar tiesiog norėdami įnešti kelis nedidelius pokyčius, nepamirškite rankšluosčių ir jų dekoratyvinio vaidmens. Pasitelkę vos kelias paprastas gudrybes ir neišleidę krūvos inigų, galite akimirksniu patobulinti vonios kambario interjerą bei funkcionalumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją