Actas – itin veiksminga priemonė bjaurioms kalkių nuosėdoms iš vonios kambario išguiti, bet šį skystį ne taip lengva panaudoti valant čiaupus. Tiktoko vartotoja, pasivadinusi Cleanfreakpro, siūlo išbandyti paprastą triuką.

Ši daugybę sekėjų turinti valymo entuziastė pasidalijo, kaip nuo čiaupo nuvalyti iš pirmo žvilgsnio neįveikiamas kalkes. Jums prireiks:
– acto;
– šluostės ar audinio gabalėlio;
– dubens su vandeniu.

Į dubenį su vandeniu įpilkite acto, pamerkite šluostę ir apvyniokite ją aplink čiaupą. Po 30 minučių šluostę nuimkite ir pavalykite: dėmės lengvai išnyks ir be šveitimo.

Socialinių tinklų vartotojai gyrė gudrybę ir tikino, kad ji tikrai veiksminga. „Negaliu patikėti, kaip viskas lengva“, – stebėjosi vienas internautas.

Čiaupo valymas

Rūgšties turintis actas yra puikus natūralus valiklis, kuris lengvai ištirpdo įsisenėjusias kalkių dėmes.

Čiaupus taip pat galite nuvalyti lygiomis dalimis sumaišę baltąjį actą ir vandenį ir į šiuo tirpalu suvilgyta šluoste švelniai šveisdami kalkių nuosėdų dėmes. Jei dėmės neišnyksta, „Tap Warehouse“ virtuvės ir vonios kambario valymo ekspertė Polly Shearer pataria pratęsti mirkymo laiką.
„Jei nuosėdų sluoksnis storesnis, tą vietą acto tirpale galite pamirkyti iki 30 minučių ir tik tada šveisti“, – paaiškino ji.

Be to, pašalinti kalkių nuosėdas iš vonios kambario padės citrina arba dantų pasta. Citrinos sultimis suvilgytu dantų šepetėliu ar šluoste švelniai pašveiskite dėmes.

Į buteliuką su purkštuku taip pat galite įpilti citrinos sulčių ir papurkšti dėmes. Specialistai rekomenduoja čiaupą po valymo iškart nuplauti vandeniu ir nusausinti, nes per ilgai palaikytos citrinos sultys gali pradėti ėsti čiaupus. „Nepamirškite po to gerai nuplauti vandeniu!“, – primena „Tradebase“ vonios kambario valymo ekspertas Richardas Ghinnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją