Mažiau yra daugiau

Norite kardinalių virtuvės pokyčių? Tam nereikia viską sugriauti, o tada statyti iš naujo. Norite, kad jūsų virtuvės spinteles perdažytų profesionalas? Jums tai gali kainuoti apie tūkstantį eurų. Jei vien perdažyti per mažai, ir spintas bei spinteles norite perdaryti, piniginę tai paplonins nuo 1000 iki 4000 eurų. Kartais naujam virtuvės įvaizdžiui pakanka pakeisti vos kelias spinteles ar pagrindinį stalviršį.

Naujas spintelių gyvenimas

Spintelės – virtuvės siela. Būtent jos suvalgo iki 30 proc. viso virtuvei skirto biudžeto. Paprastos virtuvės spintelės, kurių galima įsigyti visose specializuotose parduotuvėse, kainuoja nuo 70 iki 300 eurų. Tokios, kurias bent iš dalies galima prisitaikyti pagal individualius poreikius, kainuoja kone dvigubai brangiau. Pagal individualius užsakymus gamintos spintelės gali kainuoti nuo 400 iki 1400 eurų už vieną.

Naujas stalviršių veidas

Stalviršiams virtuvėje atnaujinti (priklausomai nuo virtuvės dydžio ir naudojamų medžiagų) gali prireikti iki 800 eurų. Skirtingų medžiagų dangai kainos kvadratiniam centimetrui skiriasi dramatiškai, kuo įmantresnio sprendimo norisi, tuo plačiau teks atverti piniginę. Interjero dizaineriai, norėdami sutaupyti, naudojasi šia paslaptimi: didesniems plotams renkasi ne tokią brangią dangą, tačiau pagrindiniam paviršiui, skiriančiam virtuvę ir svetainės erdvę, renkasi daugiau kainuojančią ir kokybišką.

Renkamės naujas grindis

Virtuvės grindims tenka bene daugiausiai išbandymų – pradedant žmonių pėdomis ir baigiant pačiomis įvairiausiomis dėmėmis. Patikimiausia ir patvariausia danga – vinilas arba keraminės plytelės. Tai ir biudžetui palankiausi variantai. Akmens danga kainuos brangiau. Dar daugiau sumokėsite už medžio grindis.

Dėmesys detalėms

Kai sutvarkyti svarbiausi klausimai, pats metas imtis smulkmenų, kurios galiausiai ir lemia bendrą virtuvės įvaizdį. Pirmiausia, tai apšvietimas. Šiuo atveju pasirinkimų ir kainų variantų begalybė. Daug lemia ir virtuvės prietaisai, kuriems greičiausiai teks pakloti nuo tūkstančio iki penkių tūkstančių eurų priklausomai nuo poreikių. Nemenkos investicijos pareikalaus nauja plautuvė. Baigiamasis akcentas – čiaupas, kuris gali kainuoti tiek 200 eurų, tiek tūkstantį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)