Kaip rodo baldus gaminančios įmonės „Joybird“ neseniai atlikta apklausa, 37 proc. respondentų žino, ką reiškia, kai namuose apsistoja blogai besielgiantys, neišauklėti svečiai. Didžioji dalis apklaustųjų pripažino, kad tie, kurie labiausiai išveda iš kantrybės, paprastai būna draugai, taigi – ne giminaičiai.

Kaip netapti nepageidaujamu svečiu? O gal jau esate tikras galvos skausmas savo bičiuliams, kai apsistojate jų namuose? Išanalizavus apklausos rezultatus, pavyko išskirti kelis labiausiai piktinančio svečių elgesio pavyzdžius. Toliau rasite ir portale realtor.com pateiktų patarimų, kaip netapti tokiu, kurį bet kas mielai išguitų lauk.

Netvarkingumas

Netvarkingumas, šeimininko akimis, yra prasčiausia savybė, kurią gali turėti svečias, ir tai visai suprantama. Bet kurio būsto šeimininkams kartkartėmis tenka bent trumpam užsukti į svečiui skirtą kambarį – juk tikrai gali prireikti ko nors iš jame pastatytos spintos.

Nesvarbu, ar jums užleista tik kušetė, ar visas kambarys, savo daiktus, būdamas svečias, turite susidėti tvarkingai. Tvarkingumas yra ženklas, kad gerbiate savo draugo namus.

Nepaslaugumas

Atostogaujant arba keliaujant ir apžiūrinėjant naujas vietas labiausiai norisi atsipalaiduoti, pailsėti, dėl nieko nesivarginti. Jūs galite sau leisti tokią prabangą, tačiau ne draugo, pas kurį apsistojote, sąskaita. Atminkite, kad nesisiūlymas padėti yra antras pagal dažnumą skundas, kurį šeimininkai laisvai galėtų adresuoti varginantiems svečiams.

Nesvarbu, ar prireikė tik pernakvoti, ar apsistojote ištisai savaitei, nepamirškite pasiūlyti pagalbos ranką. Juk po pietų tikrai galite suplauti indus ar net paruošti valgį. Taip pat nejaukite namų, kuriuos tvarkyti teks kitiems.

Svečiai

Šniukštinėjimas

Priėmus ką nors paviešėti, ypač nesinori abejoti savo turto saugumu. Deja, pasitaiko žmonų, kurie apsistoję pas bičiulius ima landžioti po stalčius, kuistis spintose ir t. t.

Jei patiems, besilankant svečiuose, ko nors prireiktų, šiukštu nepulkite į paieškas, o paprašykite to daikto namų šeimininko. Jums nedera atidaryti nė vienų namuose esančių durelių, nebent šeimininkas pasakytų kitaip.

Manymas, kad šeimininkas turi pakeisti savo įpročius (ar net prašymas tai padaryti)

Norėti, kad pasaulis suktųsi aplink jus, tikrai neverta, o apsistojus svetimuose namuose – tiesiog negalima. Visada tai prisiminkite ir jokiu būdu neprašykite, kad jus priėmęs draugas demonstruotų ypatingą paslaugumą ar imtų derintis prie jūsų įpročių.

Negalite prašyti namų šeimininko pripirkti jums glitimo neturinčių produktų arba apsirūpinti lapiniais kopūstais, nes jų prireiks gaminant tirštuosius kokteilius – įprastą jūsų pusryčių maistą. Jokiu būdu nereikalaukite, kad šeimininkas uždarytų savo gyvūną augintinį – šunį arba katę. Net 41 proc. žmonių, į kuruos buvo kreiptasi su šiuo prašymu, nurodė nenorėję paklusti tokiam įgeidžiui, nepaisant net svečius kamavusių alergijų.

Jūs patys turite derintis prie šeimininko gyvenimo būdo, o ne atvirkščiai.

Užsibuvimas

Kaip vieną iš didžiausių problemų, iškylančią priėmus ką nors pagyventi savo namuose, žmonės įvardija svečių polinkį užsibūti daug ilgiau nei buvo planuota.

Tačiau kiek trunkanti viešnagė laikytina per ilga? Kaip paaiškėjo per apklausą, 64 proc. žmonių optimalia linkę laikyti 4 dienų viešnagę. Tik vienas kitas nurodė nesipiktinantis, jei svečias užsibūna kiek ilgiau (pvz., daugiau nei 10 dienų).

Taigi, jei pas draugą ketinote tik pernakvoti, o kitą dieną rasti būstą per „Airbnb“, primygtinai rekomenduojame laikytis numatyto plano. Tikrai geriau mokėti nuomą nei tapti draugo neapykantos objektu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)