Viena nuovoki valymo entuziastė socialiniame tinkle „TikTok“ žiūrovams atskleidė paslaptį, kaip apsaugoti langus nuo kondensato, – ir tam tereikia vienos virtuvės priemonės, rašo express.co.uk.
Ši „pasidaryk pats“ guru, naudojanti paskyrą @bethandhudson, teigė norinti padėti gyventojams žiemos metu išsivaduoti nuo rasojančių langų.

„Tik nedidelis patarimas, kuris šiuo metų laiku padės kovoti su rasojančiais langais, – savo vaizdo įraše skelbia turinio kūrėja. – Viskas, ko jums reikia, yra indų ploviklis ir šluostė.“

Moteris į šluostę išspaudžia lašą indų ploviklio ir išvalo juo vidinę savo lango pusę. „Nenaudokite pernelyg daug indų ploviklio, kad jis nepaliktų ant lango dryžių“, – įspėja ji.

Jei parinksite tinkamą indų ploviklio kiekį, ištrynus langą, ant jo nebus matyti jokių produkto likučių.
Kelios mokslo svetainės, įskaitant „The Naked Scientists“, analizavo galimas priežastis, kodėl indų ploviklis neleidžia langams rasoti.

Rasojantis langas

Jų duomenimis, dėl vaškinės ir šarminės indų ploviklio tekstūros vandens molekulės negali prilipti prie stiklo.

Kadangi garai netenka lygaus paviršiaus, ant kurio galėtų nusėsti, indų plovikliu ištrinti langai ir veidrodžiai neaprasoja.

Tokiu atveju garų lašeliai susitelkia kitose patalpų vietose – jei tik tam būna tinkamos sąlygos.
Kondensatas paprastai susidaro tuomet, kai drėgnas ir šiltas oras, sklindantis nuo radiatorių, patenka ant šalto paviršiaus, pavyzdžiui, langų ar išorinių sienų.

Nekontroliuojama drėgmė, kurią sukelia kondensatas, gali sukelti kitų problemų, pavyzdžiui, pelėsį.
Išvengti šios problemos padeda šildymo sistema. Jei šildysite visą namą, išvengsite šalto oro zonų, kur labiausiai kaupiasi kondensatas. O jei jūsų patalpos nešildomos, žiemą dažnai jas vėdinkite, kad drėgmė išeitų į lauką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją