Jūs pilate jų kasdien, atrodytų – po nedaug, tačiau jie kaupiasi ir kažkada virs nepramušamu, dideliu kamščiu.

Ar turite daržą ar gal kažkas iš pažįstamų jį turi?

Visiems augalams į naudą kavos tirščiai. Jų nereikia kompostuoti, pakanka pabarstyti darže – jie atbaidys skruzdėles, sraiges, stimuliuos augalų augimą. Jei neturite savo daržo, rinkite kavos tirščius į indą ir atiduokite tiems, kas turi daržą. Jeigu turite kambarinių gėlių, galite dėti į vazonus tiek kavos tirščius, tiek naudotas arbatžoles.

Kavos tirščiai

Kur galima naudoti kavos tirščius?

1. Įsitaisykite nedidelį plastikinį indelį, įberkite į jį kavos tirščių ir laikykite šaldytuvo durelėse – sugers maisto kvapus.
2. Kavos tirščiai – puikus šveitiklis (prausimuisi naudojamas nedidelis kiekis vamzdžių neužkimš): a) jei po kokių nors darbų į rankas įsigėrė vienoks ar kitoks kvapas, pašveiskite rankas kavos tirščiais, b) sumaišykite kavos tirščius su kokosų aliejumi – tai puikus negyvas ląsteles šalinantis kūno šveitiklis.
3. Su kavos tirščiais galima dažyti: a) baltiems drabužiams suteiksite aukso atspalvį, b) paprastą popierių galite paversti sendintu.

Kavos tirščiai

4. Galite pasigaminti žvakučių ir muilo: a) kavos kvapo žvakutės – išlydykite vašką, sumaišykite su kavos tirščiais, supilkite į popierinę formelę su knatu, kai sustings, turėsite žvakučių, b) rankų darbo muilas su kavos tirščiais (ar žinojote, kad kofeinas įsisavinamas ir per odą?).
5. Procedūros veidui ir plaukams: a) veido kaukė – 2 šaukštai kavos tirščių, 2 šaukštai kakavos miltelių, 3 šaukštai pieno, 1 šaukštas medaus; užsitepkite ant veido, po keliolikos minučių nuvalykite su popieriniu rankšluosčiu ir nusiprauskite, b) pašalinkite iš galvos odos įvairių plaukų formavimo priemonių daleles – įmasažuokite į galvą kavos tirščių, paskui išsiplaukite galvą su šampūnu (jeigu jūsų plaukai labai tankūs, šios procedūros galite ir atsisakyti).

Ko dar šiukštu negalima pilti ir berti į kriauklę?

1. Taukų, likusių po mėsos gaminimo,
2. aliejaus, lydyto margarino, sviesto ir taukų,
3. padažų,
4. pieno produktų, kiaušinių lukštų,
5. maisto trupinių, siūlų, popierinių rankšluosčių.

Kai kurie santechnikai teigia, kad nieko baisaus, jei supylę į kriauklę kavos tirščius nuplausite juos vandeniu, kad jie nutekėtų. Kad šis metodas būtų veiksmingas, prireiks nemažai vandens. Jei pilate kavos tirščius į kriauklę, pradėkite atidėti pinigų, kad turėtumėte kuo sumokėti santechnikui, kai jam teks valyti vamzdžius. O jei naudojate LABAI daug vandens kavos tirščiams nuplauti, tuščiai eikvojate vandenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)