Geresnis miegas patogesnėje lovoje gali pagerinti jūsų gyvenimo kokybę, todėl siūlome sekti šiuos 10 žingsnių, kad pasirinktumėte tinkamą lovą, kuri geriausiai atitiks jūsų poreikius.

1. Apsilankykite keliose parduotuvėse

Neįmanoma susidaryti tinkamo įspūdžio apie lovą vien pasižiūrėjus į ją per kompiuterio ekraną. Būtina apsilankyti bent keliose parduotuvėse ir apžiūrėti skirtingo stiliaus, formos ar dizaino lovas, kurios gali geriausiai tikti į jūsų miegamąjį ir atitikti jūsų poreikius.

2. Neužtenka vien pažiūrėti – atsigulkite

Normalu, kad prieš perkant lovą būtina ją išbandyti. Visi žmonės yra skirtingi ir nėra vienos lovos, kuri tiktų absoliučiai visiems. Žmonių poreikiai skirsis priklausomai nuo jų svorio ir sudėjimo, todėl ant jos jūs turite jaustis itin patogiai, prieš priimdami sprendimą.

3. Lovą rinkitės dviese

Jei ketinate lova dalintis, lovą būtina rinktis kartu su partneriu. Jūs turėtumėte abu atsigulti ant lovos ir įsitikinti, kad ji yra pakankamai didelė ir patogi gulėti jums abiems.

4. Pagalvokite apie kambario dydį

Turite pagalvoti apie bendrą lovos dydį ir kaip ji atrodys kambaryje. Jei miegamasis yra mažas - masyvi lova jums netiks. Kad jums būtų patogu, aplink lovą turi būti pakankamai erdvės.

5. Lova su daiktadėže

Jei neturite didelio kambario su didele spinta ir nežinote, kur laikyti visus daiktus, jums reikėtų pagalvoti apie lovą su daiktadėže. Tokiu būdu jūs turėsite daugiau papildomos vietos daiktams laikyti ir mažiau apkrausite miegamąjį kambarį.

6. Rinkitės didesnę nei viengulę lovą

Net jeigu miegate vienas/viena, tai nereiškia, kad turite sau pirkti viengulę lovą. Kai kuriems žmonėms reikia daug daugiau vietos, kad jaustųsi patogiai, todėl jei esate vienas tokių - investuokite į dvigulę lovą.

7. Įsitikinkite, kad lovoje jaučiatės ne tik gerai, bet ji ir gerai atrodo

Jei norite stilingo miegamojo - rinkitės lovą su galvūgaliu. Jų būna įvairių - nuo metalinių iki minkštų arba medinių - svarbiausia, kad išsirinktumėte tokio stiliaus, kuris geriausiai derės prie kitų jūsų miegamojo detalių.

8. Išsirinkite gerą lovą nugarai

Spyruoklinės arba lovos su grotelėmis yra geriausias pasirinkimas jūsų nugarai. Atsiminkite, gera lova turi atitikti specifinius miegančiojo poreikius. Jei jums skauda nugarą, kai atsigulate, turite pasirinkti reguliuojamą lovą, kad nustatytumėte poziciją, kurioje patogiai išsimiegosite.

9. Lova ir čiužinys turi atitikti vienas kitą

Niekada nepirkite lovos, negalvodami apie čiužinį. Spyruokliniai čiužiniai idealiai tinka spyruoklinėms lovoms, o lovoms su grotelėmis tinka putų poliuretano čiužiniai. Jeigu yra tokia galimybė - pirkite lovą ir čiužinį kartu, nes uždėję naują čiužinį ant senos lovos galite nesulaukti tokio efekto, kokio galima tikėtis suderinus du naujus pirkinius.

10. Efektas priklauso nuo to, kiek į jį investuojate

Geriausia jums tinkama lova nebūtinai yra pati brangiausia, bet tikėtina, kad pasirinkus patį pigiausią variantą, galite nusivilti. Pigi lova gali atrodyti pakankamai gerai, bet ji gali nesuteikti tokio efekto, kokio tikitės iš naujo pirkinio. Atminkite, kad pats pigiausias variantas gali nesuteikti jums tiek komforto, kiek šiek tiek brangesnis. Geriausia prieš perkant lovą paieškoti internete atsiliepimų apie ją - galbūt perskaitę kitų žmonių komentarus, jūs apsispręsite į vieną arba kitą pusę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)