Kad balkone susikurtumėte savo svajonių sodą, atkreipkite dėmesį į vešlias gyvąsias sienas, vertikaliai kabinamus vazonus, ant turėklų tvirtinamus lovelius, vazoninę sodininkystę ir net groteles vijokliams. Kad toks sodas nekainuotų daug pinigų, pradėkite viską nuo pradžių, o ne pirkite jau suaugusius augalus. Taip pat rinkitės gėles ir prieskonius, kurie labiausiai tinka jūsų šalies klimatui – taip neišmesite pinigų į balą.

Kalbant apie augalus, daugiausia erdvės fantazijai suteiks gėlės ir sukulentai. Tačiau jei norite valgomų augalų, rinkitės pupeles, žirnelius ir pomidorus – šie augalai mėgsta vertikalias erdves ir pernelyg neišbujoja. Balkonuose galima auginti ir nedidelius citrinmedžius, braškes bei prieskoninius augalus. Šį sąrašą galima tęsti ir tęsti, bet geriau parodyti, negu pasakoti. Pristatysime kelis balkoninių sodų variantus ir jūs patys pamatysite, kaip lengva susikurti nuosavą augalų rojų.

1. Saulės nutviekstas sodas balkone

Karin iš tinklaraščio @theurbangardeness naudoja ant balkono turėklų kabinamus vazonus ir lentynų sistemą – tai leidžia maksimaliai išnaudoti balkono erdvę. Augalai veši ir atrodo tvarkingai. Pakėlus augalus nuo grindų, lieka vietos lauko baldams ir, taip, kitiems augalams.

2. Slaptas sodelis balkone

Sodininkystei nėra jokių ribų, ir nepaisant to, kokio dydžio yra jūsų balkonas, augalams draugišką oazę galite įkurdinti bet kur. Nors ši augalų kolekcija yra sukurta balkone, ji vis tiek skleidžia pasakiško sodo jaudulį.

Oazė balkone

3. Turėklų vazonai ir kopėčios augalams

Pasirinkus kopėčių stiliaus lentynų sistemą ir ant turėklų kabinamus vazonus, jūsų balkono sodelis vešės ir žaliuos, bet neatrodys perkrautas. Auginti prieskoninius žalumynus, gėles ir kitus augalus bus paprasčiau, jeigu juos sukelsite ant kopėčių, o ne paskleisite ant balkono grindų.

4. Žalioji sienelė

Žaliosios sienelės yra puikūs ir ryškūs interjero akcentai. Jos suteikia žalumos, kurios trūksta daugelyje butų. Auginti augalus tokioje sienelėje nėra sudėtinga, be to, jos sutaupo daug vietos.

5. Džiunglių įkvėpta oazė

Balkonų atbrailos ir pakeltos platformos suteikia papildomos erdvės nedideliam sodeliui. Vijokliniai augalai ir aukšti medeliai jūsų balkonui taip pat gali suteikti daugiau privatumo.

Balkonas

6. Bohemiško stiliaus sodas balkone

Keli vazoniniai krūmai ir medeliai palengvins sodelio balkone priežiūrą.

7. Vertikaliai auginami vaiskrūmiai

Stacy pasirinko vertikalias dėžes, kad savo balkone galėtų auginti braškes. Aukštos sodinimo talpos leidžia taupiau išnaudoti balkono erdvę ir palieka vietos kitiems augalams.

8. Įvairaus dydžio vazonai ir skirtingi augalų tipai

Minimalizmo mėgėjai taip pat gali susikurti sodelį balkone. Jums nereikia mini šiltnamio, kad jus apsuptų augalai. Keli apgalvotai parinkti ir kontrastuojantys vazonai gali padaryti didžiulį įspūdį ir praturtinti erdvę žaluma.

9. Mažas ir jaukus sodelis balkone

Kai įsigijote ar užsiauginote augalus, ne ką mažiau svarbu yra pasirūpinti, kad jūsų balkonas atrodytų jaukiai ir šiltai. Teisingas erdvės išplanavimas užtikrins, kad balkone praleisite daug laiko, gėrėdamiesi savo mažu sodeliu.

Balkonas

10. Augalų mylėtojo svajonių sodas

Pamirškite staliuką ir kėdes – jei sodininkystė yra visas jūsų pasaulis, augalams galite išnaudoti kiekvieną balkono centimetrą. Ši erdvė įrodo, kad augalų mylėtojai savo svajonę gali įgyvendinti bet kokio dydžio balkone ir jis atrodys tikrai įspūdingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)