Druska

Socialiniuose tinkluose dalinamasi paprastomis, kiekvienuose namuose randamomis priemonėmis, kaip arbatos dėmes iš puodelių pašalinti. Pirmiausia, pamėginkite druską. Ją siūlo „Facebook“ grupės „Ponios Hinch valymo patarimai“ sekėjos dalinasi, kad būtent paprasta akmens druska joms pavyko išvalyti net labiausiai dėmėtus puodelius.

„Druska su lašeliu karšto vandens. Patrinkite puodelį ir jis bus kaip naujas“, – rašo viena iš grupės narių.

Jeigu puodelis labai dėmėtas, tokiu atveju, anot grupės sekėjų, reiktų į jį pripilti vedančio vandens ir įberti didelį šaukštą, o gal net kelis, druskos. Tirpalą kurį laiką palaikyti puodelyje, vėliau išpilti ir pašveisti puodelį su kempinėle. Galima dar įberti ir druskos.

„Geriausia priemonė, apie kurią perskaičiau vienoje iš svetainių, buvo naudoti druską ir karštą vandenį. Nuo tada, kai pradėjau naudoti šį metodą, niekada nekilo problemų valant dėmėtą puodelį“, – socialinio tinklo grupėje dalinasi viena iš jos dalyvių.

Citrinos žievelė arba rūgštis

Dar viena veiksminga priemonė, kaip pašalinti druskos dėmes iš puodelių – citrinos žievelė. Ja reiktų trinti puodelio vidų, prieš tai jį ištepus sudrėkusia druska. Druska yra abrazyvas, o citrina – balinamoji medžiaga, padedanti pašalinti dėmes.

Protezų skalavimo skystis ar tabletės

Gana netikėtas būdas, kaip socialinių tinklų vartotojai teigia pašalinantys dėmes iš puodelių – dantų protezų skalavimo skystis arba tabletės. Viename „Express.co.uk“ straipsnyje cituojama Sonia Alden: „Aš naudoju protezų valymo tabletes ir karštą vandenį, lukteliu, o paskui išplaunu. Kur kas saugiau nei baliklis, o išvalo puikiai. Perku mėtų kvapo protezų valymo tabletes, skalauju, kol visiškai nesijaučia metų kvapo.“

Harriet Young irgi gyrė protezų valymo tabletes ir sakė sužinojusi šią gudrybę iš senelės: „Naudoju jas viskam namuose, jos puikiai valo ir yra nebrangios.“ Daugelis kitų grupės narių patarė naudoti dantų protezų valymo tabletes – įpilti į puodelį vandens, įdėti tabletę, palaukti 10 min. o tada išplauti.“

Puodelis

Galima naudoti indaplovėms skirtas tabletes (jos sukurtos šalinti dėmes, tirpinti riebalus, net jei vanduo kietas), tik šios yra brangesnės už protezų valymo tabletes. Kiti rekomendavo įpilti į indaplovę skalavimo skysčio, jeigu indaplovėje neišsiplauna dėmės iš puodelių. Kitas variantas – padidinti plovimo temperatūrą, nes karštesniame vandenyje veiksmingiau ištirps plovikliai ir geriau šalins dėmes.

Kiek keista ir kažin, ar sveikatai nekenksminga priemonė, kuria taip pat pasidalijo socialinių tinklų vartotojai – baliklis. Baliklio ir vandens mišinys esą puikiai pašalina dėmes iš puodelių, tačiau to daryti, verčiau nereiktų. Baliklis yra cheminė priemonė ir geriau rasti jai natūralų atitikmenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją