Pavyzdžiui, tai gali būti senelių apklotas, primenantis apie nakvynes pas juos vaikystėje – tokį daiktą išmetęs vėliau galėtum atiduoti bet ką, kad tik jį susigrąžintum. Arba seni mokyklos laikų laiškai, kažkuriuo metu atsidūrę šiukšliadėžėje.

Taigi, daiktai, kuriuos išmetę vėliau galimai gailėsitės:

Asmeniniai popieriai

Galbūt seni dokumentai ir kalendoriai namų biure nekelia didelio džiaugsmo, tačiau peržiūrėdami juos akimirkai sustokite ir įsitikinkite, kad sprendimas juos išmesti yra teisingas dabar ir toks bus ateityje. Kas svarbu, viską išsaugokite.

Nuotraukos, kuriose neatrodote tobulai

Gal ir norisi atsikratyti tų fizinių nuotraukų, kuriose stovite raudonomis akimis, tačiau prieš išmesdami jas į šiukšlių dėžę, atidžiau pažiūrėkite, kas be tų akių dar įamžinta. Atsikratykite tik tų fotografijų, kurių turite po kelias kopijas ir kuriose nėra nieko jums reikšmingo. Visas likusias pasilikite – jos neužima tiek daug vietos.

Ypatingi drabužiai

Kalbant apie drabužius, svarbiausia nelaikyti to, kas nebetinka, yra sudėvėta ar kas nuo pat pradžių jums nepatiko. Tačiau visada pasilikite tuos rūbus, kurie įamžina svarbiausias jūsų gyvenimo akimirkas.

Daiktai, kurie jums patinka, bet netelpa dabartiniuose jūsų namuose

Jeigu jūsų gyvenime vyksta dideli pokyčiai, pavyzdžiui, persikraustote į kitą gyvenamąją vietą, venkite išmesti daiktus, kurie jums kelia sentimentus. Net jeigu šiuo metu jie netelpa jūsų namuose, ateityje jiems tikrai gali pakakti vietos.

Daiktai, kuriuos įvertinti esate per jauni

Pavojinga išmesti daiktus, jeigu esate labai jauni, nes jaunimas ne visada supranta tikrąją jų vertę. Jeigu giminaičiai negali palaikyti daiktų, kol jūs subręsite ir išaugsite iš noro atsikratyti visko, kas susiję su mokyklos laikais, gal vertėtų išsinuomoti nedidelę sandėliavimo erdvę ir ten išgabenti visus šiuos sentimentalius daiktus?

Juvelyriniai dirbiniai, išmesti kartu su padirbiniais

Būna atvejų, kai netyčia su pigia bižuterija į šiukšliadėžę iškeliauja ir tikros šeimos relikvijos. Štai „Project Neat“ įkūrėja Gilat Tunit pasakoja turėjusi klientę, kuri netyčia išmetė mamos vėrinį. Kodėl?

„Kažkaip atsikratydama senų kostiuminių papuošalų, ji išmetė ir mamos brangų vėrinį“, – pasakoja G. Tunit. Kai moteris tai suvokė, vėrinio jau seniai nebuvo. Todėl ji pataria užėjus tvarkymosi nuotaikai neskubėti, kad vėliau nereikėtų gailėtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)