1. Knygos

Nesijauskite įsipareigoję atsikratyti popierinių knygų variantų, net jeigu visi dabar skaito elektronines knygas savo skaityklėse. Verčiau pagalvokite apie tai, kaip įkomponuoti savo mylimiausias arba gražiausiai atrodančias knygas į interjerą. Pavyzdžiui, galite kambariuose įtaisyti po netradiciškai ir įdomiai atrodančią lentyną ir sudėti ten savo knygas – jos yra puikus interjero aksesuaras!

2. Meno kūriniai

Kaip tik meno dirbiniai, paveikslai ir yra tie daiktai, kuriuos kaip tik reikia kaupti – juk jų tokia ir paskirtis. Kas jeigu paveikslas, kurį jus turite, yra vienintelis likęs visame pasaulyje?

Žinoma, pirmiausia reikia pagalvoti apie tai, ką jūs atsinešate į namus. Verčiau palaukite, kol rasite daiktą, kuris jums tobulai tiks, vietoje to, kad pirktumėte pigesnį ir „visai nieko“ kūrinį. Nebijokite palikti namuose tuščių erdvių, kol užpildysite jas tuo, ko iš tikrųjų geidžia širdis!

3. Šeimos palikimas

Jeigu jums labai patinka mamos paliktas porceliano servizas, kam iš tikrųjų rūpi, kad jūs jį retai naudojate arba beveik niekada? Suraskite jam gerą vietą namuose, kur jis niekam netrukdys ir lai jis ten būna. Bet jei nekenčiate vazos, kurią jums padovanojo teta, tai jos tikrai neverta laikyti – perleiskite ją į kitas rankas, parduokite arba padovanokite.

Nepriimkite iš draugų ir šeimos narių visokių rakandų, kurių jums nereikia. Net jei atsisakyti atrodo nepadoriai įžūlu ir nemandagu. Geriau turėti kelias minutes trunkantį nemalonų pokalbį nei krūvą šlamšto, su kuriuo jums reikės gyventi.

4. Nuotraukos

Jei jums tinka turėti tik virtualias nuotraukas – labai gerai. Tačiau vartant nuotraukų albumą prisiminti savo gražiausias akimirkas yra šis tas ypatinga.

Net jeigu turite skaitmenines nuotraukas, specialią vietą skirkite ir tiems seniems nuotraukų albumams, kuriuose užfiksuotos mokyklos, vaikystės, universiteto ar kitų išskirtinių gyvenimo laikotarpių akimirkos. Verta prisiminti tas dienas, kai dar neturėjote telefono, kaupiančio tūkstančius nuotraukų.

Interjero tendencijos

5. Asmeniniai atminimai

Ar turite dėžutę, kurioje esate sukaupę mylimiausius vaikystėje kauptus žėtonus, medalius, diplomus, apdovanojimus bei mėgstamiausius ir pačius seniausius marškinėlius? Tai yra tie daiktai, kurių tikrai neturėtumėte išmesti nepaisant to, kad jie neturi jokios materialios vertės.

Išsaugokite tikrai svarbius ir širdžiai brangius daiktus, tik pasistenkite, kad jų nebūtų per daug – idealu, jei viskas tilptų į dėžutę, kurią galima būtų kompaktiškai įtalpinti lentynoje. Išsaugokite tas akimirkas, kurių jau niekada nebegalėsite pakartoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)