Be abejo yra, teigia portale „Apartment Therapy“ publikuojamo straipsnio autorė. Tai paprasčiausias gazuotas vanduo. Jis, pasirodo, ne tik ištroškus atgaivina ir gelbsti nuo dehidratacijos. Pripilkite gazuoto vandens į purkštuvą ir turėsite puikią priemonę, tinkamą ne tiktai veidrodžiams, bet ir kitiems stiklo paviršiams plauti.

Kodėl gazuotas vanduo gali atstoti valiklį

Gazuotas vanduo nėra elementarus vanduo. Jame yra tam tikrų priedų, suteikiančių valymo priemonei artimą poveikį.

„Tokie gazuoto vandens ingredientai kaip angliarūgštė, natrio bikarbonatas ir kalio sulfatas (be visų kitų) padeda skaidyti nešvarumus, rūdžių dėmes ir maisto apnašas. Tai reiškia, kad gazuotu vandeniu tikrai galima plauti veidrodžius ir nebūgštauti, kad vėliau išryškės paviršių bjaurojantys dryžiai“, – sako Toby Schulzas, valymo paslaugas teikiančio įmonės „Maid2Match“ įkūrėjas ir vadovas.

Kaip plauti langus ir veidrodžius gazuotu vandeniu

Viskas labai paprasta. Tiesiog pripilkite gazuoto vandens į švarų purkštuvą ir išpurkškite juo stiklo paviršių. Minutę palaukę, nušluostykite vandenį mikropluošto šluoste. Valyti patariama nuo viršaus, šluoste braukiant į apačią.

Kaip padidinti kambarį?

Dar keli patarimai

Atminkite: naudoti reikia gazuotą vandenį, o ne gazuotą gaivųjį gėrimą, nes pastarasis gali palikti lipnių apnašų, kurios ne tiktai traukia nešvarumus, bet ir vilioja skruzdėles.

Kad ant nuvalyto stiklo neatsirastų dryžių, jokiu būdu neblizginkite jo laikraščiu. Reikalas tas, kad šiuolaikinių laikraščių popierius ir rašalas gali ištepti veidrodį, todėl, užuot jį nuvalę, tik išpurvinsite. Taigi, naudokite mikropluošto šluostę. Kraštutiniu atveju gali tikti frotinis arba popierinis rankšluostis.

Prieš apipukšdami veidrodį gazuotu vandeniu, pasirūpinkite, kad aplinkui nebūtų jokių daiktų, kuriems užtiškęs vanduo galėtų pakenkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją