Kolekcionavimas yra smagus

Yra žmonių, kuriems tiesiog patinka rinkti visokiausius daiktus. Kai kurie yra visiškai nereikšmingi ir nereikalingi, tačiau jie džiugina akis ir suteikia gerų emocijų. Kodėl reikia atsisakyti šio malonumo?

Daiktai pasakoja istorijas

Interjero dizainas gali papasakoti labai daug apie žmogų ir jo gyvenimo istoriją. Per ilgus metus sukaupti daiktai džiugina namų šeimininką – žvelgdamas į juos jis gali prisiminti džiaugsmingiausias ir laimingiausias savo gyvenimo akimirkas.

Namai turi būti sentimentalūs

Jeigu turimi daiktai neturi prisiminimų, tai šlamštas. Jeigu su jais susiję kokie nors prisiminimai, tuomet juos verta turėti. Kai kurių daiktų pakeisti kitais tiesiog neįmanoma. Net mažiausia smulkmena gali būti neįkainuojama, jeigu tai padovanojo močiutė, tačiau bet koks daiktas gali virsti šlamštu, jei nusipirkote jį tik todėl, kad tuomet norėjote išleisti pinigų.

Provanso stiliaus interjeras

Daug daiktų gali tapti interjero dalimi

Net jeigu turite mažą reikšmę turinčių daiktų, ne visada reikia skubėti juos išmesti. Pavyzdžiui, jeigu turite daug knygų ir įvairių dekoratyvinių niekučių, galite pasvarstyti, kaip pagražinti savo namų biblioteką. Kai kurios idėjos atrodo ne taip gražiai mintyse, kaip jas įgyvendinus, todėl tiesiog pabandykite. Išmesti visada spėsite.

Daiktai sukuria komfortą

Jeigu gyvenate svetainėje turėdami tik stalą ir sofą, greičiausiai toje erdvėje jaučiatės nelabai maloniai ir patogiai. Tas jausmas kankina tol, kol svetainėje neatsiranda daugiau daiktų.

Taigi, jeigu jums labai tinka ir patinka Marie Kondo idėjos, vietoj atsikratydami daiktų, kurie kelia nemalonias emocijas, ieškokite tų, kurie sukelia džiaugsmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją