Vidutinis žmogus kiekvieną naktį ant čiužinio praleidžia maždaug aštuonias valandas, todėl jei kas kelis mėnesius čiužinio kruopščiai nevalysite, ant jo kaupsis nešvarumai, dulkės, negyvos odos ląstelės, prakaitas ir riebalai, rašo express.co.uk.

Šie nešvarumai virsta geltonomis dėmėmis, kurias išvydęs žmogus gali pasijusti nepatogiai, nors ir miegos šviežiai išskalbtuose pataluose.

Laimei, viena valymo ekspertė paaiškino, kaip išvalyti čiužinį, pasitelkus paprastą valymo tirpalą, kurio sudėtines dalis veikiausiai turite namuose. Ši priemone ne tik padės išvalyti čiužinį, bet ir pašalins bet kokias įsisenėjusias audinio dėmes.

Dėmės ant čiužinio

Vanesa Amaro yra namų tvarkytoja, vadinanti save „valymo karaliene“, ir mėgsta internete skelbti patarimus apie geriausius komplikuotų namų kampelių valymo metodus.

Naujausiame „TikTok“ vaizdo įraše Vanesa sakė: „Aš esu namų tvarkytoja ir parodysiu jums, kaip pašalinti iš čiužinio dėmes, pasitelkus priemones, kurias jau turite savo namuose“.

Norint pasigaminti jos siūlomą valymo priemonę, jums reikės dantų šepetėlio, purkštuvo, dviejų puodelių vandens, penkių lašų indų ploviklio ir vieno puodelio vandenilio peroksido.

Vandenilio peroksidas yra pats veiksmingiausias būdas čiužiniui valyti, nes jis turėtų pašalinti dėmes ir dulkių sankaupas, nepalikdamas kenksmingų likučių. Indų ploviklis, kurį naudosite, neturėtų būti spalvotas, kad nenudažytų čiužinio, ir būtų geriausia, kad rinktumėtės ekologišką prekės ženklą.

Vanesa pridūrė, jog į šį valymo tirpalą taip pat galite „įlašinti penkis lašus mėgstamo eterinio aliejaus“, tačiau turėkite galvoje, jog kai kurie eteriniai aliejai, pavyzdžiui, eukaliptų, citrusinių vaisių ir pipirmėčių, gali būti kenksmingi tiek katėms, tiek šunims. Jei auginate naminį gyvūną, prieš purškiant eterinių aliejų tirpalus namuose, rekomenduojama atlikti tyrimus.

Asociatyvi nuotr.

Kai sumaišysite ir į purškiklio buteliuką supilsite valymo tirpalą, metas jį panaudoti čiužiniui. „Švelniai viską suplakite ir galite pradėti!“ – pažymėjo Vanesa.

„Keletą kartų papurkškite ant dėmės ir dantų šepetėliu ją patrinkite. Paimkite baltą rankšluostį ir sugerkite dėmę. Kartokite šį procesą, kol dėmė išnyks“.

Vanesos vaizdo įrašo komentarų skiltyje daugelis žmonių buvo nustebinti puikių šios priemonės rezultatų.

Vienas vartotojas rašė: „Kaip tik stoviu prie savo lovos, bandydamas sugalvoti, kaip išvalyti šią dėmę. Jūs tikra deivė!!!“ Kita vartotoja pažymėjo: „Mano vyras ką tik išpylė ant čiužinio kavą, bandau šį metodą, bet naudoju jo dantų šepetėlį“.

Komentaruose Vanesa nurodė, kad ši priemonė turėtų įveikti ir kavos dėmes, ir patikino vieną vartotoją, kad ji turėtų išvalyti ir bet kokias kraujo dėmes, jei kuriai nors moteriai įvyktų „mėnesinė avarija“.

Dar viena komentatorė parašė: „Ką tik DABAR išbandžiau šią priemonę, ir ji velniškai suveikė! Esu tokia nustebinta!“

Dar kažkas pridūrė: „Mano brolis visą čiužinį ištepliojo šokoladu. Išbandžiau šį būdą, ir jis padarė tikrus stebuklus!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją