Dušo kabinos dureles gali greitai subjauroti kasdienio vandens naudojimo žymės.

Vandens lašeliams džiūstant, ant paviršiaus lieka baltų kalcio karbonato nuosėdų, kurios dar vadinamos kalkėmis.

Jei dušą vėdinsite ir pertvaras nedelsiant nuvalysite, šios žymės formuosis lėčiau. Tačiau net ir tokia rūpestinga dušo durelių priežiūra nepadės išvengti nuosėdų visu šimtu procentų – o kai jos išryškės, nuvalyti jas bus tikras vargas.

Tačiau užuot leidusi pinigus agresyviems cheminiams valikliams, viena „Mrs Hinch“ gerbėja atskleidė, kaip pasigaminti alternatyvų naminį purškiklį dušo kabinos durelėms valyti.

Miriam Howe „Facebook“ puslapyje „Mrs Hinch Cleaning Tips“ pasidalijo neįtikėtinomis „prieš ir po“ nuotraukomis, kuriose dušo pertvaros iš pradžių atrodo itin užterštos kalkių nuosėdomis, o po to – švarios, tarsi kristalai.

Ji rašė: „Dušo durelės prieš ir po. Naudojau baltąjį actą, indų plovimo skystį, sodą ir vandenį, bet konkrečių proporcijų nėra. Suveikė fantastiškai“.

„Užsidėkite gumines pirštines, viską išpurkškite ir nuplaukite vandeniu. Tada nusausinkite virtuviniu popieriumi ir dėmių greitai nebeliks“.

Švarus dušo kabinos stiklas

Vienas grupės narys komentaruose užklausė, ar visus ingredientus reikia sumaišyti, ar naudoti vieną po kito.

Miriam atsakė: „Taip, aš viską sumaišiau kartu, pirmiausia supyliau skystas medžiagas, tada įdėjau sodos ir iš karto naudojau, kol formavosi putos“.

Moteris pažymėjo, kad šiuo tirpalu taip pat valė vietas aplink dušo padėklą.

Ji pasakojo: „Taip pat atsikračiau bjaurių rudų žymių aplink dušo padėklą, ir dabar jis atrodo fantastiškai. Nieko nematavau, tiesiog pasigaminau skystą pastą“.

Vienas vartotojas pažymėjo, kad namų ūkiai dušo kabinos dureles gali nusivalyti vien baltuoju actu ir vandeniu.

Atsakydama į šį komentarą, Miriam pridūrė: „Panaudojau sodą, kaip kvapų neutralizavimo priemonę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją