Egidija Šeputytė-Vaitulevičienė patvirtino tai, sakydama, jog ilgą laiką namus matė būtent taip. Namai daugumai atrodo pirmiausia tiesiog paprasta buitis.

„Mes su Irma atstovaujame tokią psichologinę kryptį, kuri nuo paprastų dalykų pereina iki gilių, sielą atveriančių. Man pačiai buvo toks atradimas, kad gelminė psichologija, psichoterapija, filosofinis požiūris susijungia su tokia buitiška tema. Man ši knyga iš pirmo žvilgsnio priešingų dalykų jungtis, bet tik iš pirmo žvilgsnio. Nes namai yra tokia gili ir daugiasluoksnė tema, atidarai vienas dureles, atidarai dar kitas, o menės vis atsiveria – dar viena, tada dar viena, vis giliau ir giliau“, – kalbėjo E. Šeputytė-Vaitulevičienė.

Rašytoja pabrėžė, kad knyga tikrai skirta plačiai auditorijai, nes, jos nuomone, apie gilius dalykus galima kalbėti per namų prizmę bei daryti tai labai paprastai ir visiems suprantama kalba.

Knygos bendraautorė I. Skruibienė sakė, jog pati atrado kitokį žvilgsnį į namus – ne tik per aplinką, per interjerą ar dizainą, bet per įvairias patirtis, kurias žmonės išgyvena būdami namuose.

Knyga yra apie namus ir tai, kaip žmonės juose jaučiasi. Tai nėra patarimai, kaip reikia tvarkytis, kaip dažyti sienas, kaip pasirinkti spalvas. Knygoje gali pavykti rasti atsakymą, kaip įžengus į savo naujus namus iš tikrųjų pasijusti kaip namuose, nes šis jausmas aplanko ne visada – net jeigu būstas įrengtas pagal trokštamą dizainą ir sukurtas pats geriausias interjeras.

Viskas, ką autorės aprašo knygoje, gali būti pritaikyta tiek jaunavedžių porai kuriant naujus namus, tiek jau turintiems nuosavus namus ir suprantantiems, kad kažkas yra ne taip, tačiau nesugebantiems išsiaiškinti, kas konkrečiai yra ne taip. Knygoje naudos gali surasti ir architektai bei interjero specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją