Ypač patartina buityje naudoti aspiriną, kurio galiojimas greitai baigsis – taip negrės pavojus apsinuodyti, be to, nereikės jo išmesti.

Geriausia naudoti aspirino tabletes be apvalkalo – jas lengviau sutrinti ir sumaišyti, be to, nebus nereikalingų priemaišų.

Užtaisykite nedideles skyles ar įdubimus gipso kartono plokštėje

Jei nėra laiko kviestis meistro, bet skylę ar įdubimą užtaisyti būtina, sutrinkite kelias aspirino tabletes ir sumaišykite jas su vandeniu. Gauta lipnia pasta užtaisykite skylę – kai ji išdžius, siena atrodys lygi.

Išvalykite vonią ir kriauklę

Jei tvarkantis namus staiga baigėsi valymo priemonės, ištirpinkite dvi aspirino tabletes vandenyje – gausite neprastą valiklį. Šį tirpalą naudokite kaip įprastas valymo priemones – juo lengvai nuvalysite muilo likučius ar kitą purvą namuose. Tik naudokite atsargiai ant jautrių paviršių, nes ši priemonė turi abrazyvinių savybių.

Pašalinkite prakaito dėmes

Norint panaikinti prakaitą nuo drabužio, visų pirma reikia neutralizuojančios priemonės, kuri pašalins dėmes. Kadangi aspirinas pagamintas iš acetilsalicilo rūgšties, galite sutrinti kelias tabletes ir sumaišę su šaltu vandeniu pasigaminti pastą, kuri ir pašalins prakaito dėmes. Užtepkite pastą ant dėmių ir palikite kurį laiką, kad įsigertų, vėliau išskalaukite šaltu vandeniu, o galiausiai išskalbkite kaip įprasta.

Palaistykite gėles aspirino tirpalu

Kelios sutrintos aspirino tabletės, išmaišytos vandenyje, kuriuo laistote augalus, duoda augalams daug naudos. Aspirino sudėtyje esanti rūgštis stimuliuoja augalų imuninę sistemą, padeda apsisaugoti nuo ligų bei kenkėjų ir palaiko puikią augalo būklę.

Kad skintos gėlės laikytųsi ilgiau

Įmetus sutrintą aspirino tabletę į vandenį, kuriame pamerktos skintos gėlės, jos ilgiau išsilaikys nenuvytusios. Tai veiksminga priemonė, nes gėlės paprastai geriau įsisavina vandenį, kurio pH žemas – o būtent tuo pasirūpina rūgštinis aspirinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)